Jump to content
Българският форум за музиканти

Кратичко от Били Кобъм - за теорията, за обучението - за барабанисти и други


Viara Ivanova

Recommended Posts

Много готино интервю.

"За да свириш музикално - трябва да си музикант... да се интересуваш от всеки аспект на музиката ... и да си повече от обсебен от нея - за добро или лошо, но това е то - всичко си има цена. "  :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пффф, к'во разбира тоя, за "душичката" нищо не каза. И най-важното пропусна да обясни - влияе ли типът дърво на саунда на тупаните или не? А кой процесор да си взема до 150лв за свирене на тресня? Мое ли да сложа метални струни на класическа китара? А "солфеж" какво е? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интервюто е много хубаво и смислено, благодаря. Единствения проблем, е че е трудно изпълнимо за 95% от посещаващите този форум, който не са професионални музиканти. И ако все още съм обсебен от музиката като слушател, то като хоби свирач ( трудно бих се нарекъл музикант), 12 часа от ежедневието ми е обсебено със съвсем други неща.

Ако си професионален музикант, не бих си представил нещата другояче - освен както ги представя великия Били Кобъм ( вчера три пъти извъртях в колата Red Baron)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам какво имаш предвид, но нали няма съмнение, че нито Били, нито други професионални музиканти - в България или извън, са били такива, когато са започвали  :) Причината да е по-трудно изпълнимо отколкото другия вариант, според мен, се крие във великата помитаща сила, наречена мързел, отколкото в ситуацията/липсата на време/географско положение/вида работа и т.н.

Надявам се, че ще има хора във форума, които да намерят нещо в това видео, което да ги активизира да подобрят себе си, самоуважението си - като музиканти и като хора. Всяко пътуване започва с първа крачка и няма по-добро време от   с е г а   един човек да започне пътуването към по-добрата версия на себе си :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вяра, напълно съм съгласен с теб - всеки може да намери в това интервю нещо за себе си ( и то не става въпрос въпрос само за музика). Просто някой имат възможност да правят по -големи крачки от други, и то заради смелия избор да бъдат професионални музиканти и да мислят по 16 часа на ден за музика. Чест и почитания. За останалите като мен, е въпрос на умение да докачиш нещо от големите. И все пак мисля, че какъвто и да си - професионалист или хобист - уважението и страстта към музиката е обединяващото. И това аз си взех от мистър Кобъм, 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.