Viara Ivanova Публикувано Декември 29, 2013 Публикувано Декември 29, 2013 Много готино интервю. "За да свириш музикално - трябва да си музикант... да се интересуваш от всеки аспект на музиката ... и да си повече от обсебен от нея - за добро или лошо, но това е то - всичко си има цена. " 3 Цитирай
trendkiller Отговорено Декември 29, 2013 Отговорено Декември 29, 2013 Пффф, к'во разбира тоя, за "душичката" нищо не каза. И най-важното пропусна да обясни - влияе ли типът дърво на саунда на тупаните или не? А кой процесор да си взема до 150лв за свирене на тресня? Мое ли да сложа метални струни на класическа китара? А "солфеж" какво е? 4 Цитирай
PlamenM Отговорено Декември 29, 2013 Отговорено Декември 29, 2013 Интервюто е много хубаво и смислено, благодаря. Единствения проблем, е че е трудно изпълнимо за 95% от посещаващите този форум, който не са професионални музиканти. И ако все още съм обсебен от музиката като слушател, то като хоби свирач ( трудно бих се нарекъл музикант), 12 часа от ежедневието ми е обсебено със съвсем други неща. Ако си професионален музикант, не бих си представил нещата другояче - освен както ги представя великия Били Кобъм ( вчера три пъти извъртях в колата Red Baron) Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Декември 29, 2013 Автор Отговорено Декември 29, 2013 Разбирам какво имаш предвид, но нали няма съмнение, че нито Били, нито други професионални музиканти - в България или извън, са били такива, когато са започвали Причината да е по-трудно изпълнимо отколкото другия вариант, според мен, се крие във великата помитаща сила, наречена мързел, отколкото в ситуацията/липсата на време/географско положение/вида работа и т.н. Надявам се, че ще има хора във форума, които да намерят нещо в това видео, което да ги активизира да подобрят себе си, самоуважението си - като музиканти и като хора. Всяко пътуване започва с първа крачка и няма по-добро време от с е г а един човек да започне пътуването към по-добрата версия на себе си . 3 Цитирай
PlamenM Отговорено Декември 29, 2013 Отговорено Декември 29, 2013 Вяра, напълно съм съгласен с теб - всеки може да намери в това интервю нещо за себе си ( и то не става въпрос въпрос само за музика). Просто някой имат възможност да правят по -големи крачки от други, и то заради смелия избор да бъдат професионални музиканти и да мислят по 16 часа на ден за музика. Чест и почитания. За останалите като мен, е въпрос на умение да докачиш нещо от големите. И все пак мисля, че какъвто и да си - професионалист или хобист - уважението и страстта към музиката е обединяващото. И това аз си взех от мистър Кобъм, Цитирай
Recommended Posts