Bassko Публикувано Януари 29, 2005 Публикувано Януари 29, 2005 Къде изчезна старото камертонче и дали въобще някой го използва. Тунерите са залели пазара и убиват традициите Аз нямам тунер! Само едно камертонче В и си го използвам с голямо удоволствие! То е ясно, че за електрическите китари камертона не е много практичен, но щом дори учителят ми по класическа китара започна да използва тунер................ Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 ами то е въпрос на слух и на удобство. слуха или го имаш или не, така че от това зависи до известна степен. а пък тунера има доста предимства - точен е, може да се ползва за настройка на всички струни, дори когато си на шумно място, има стейдж тунер, директно на сцената да се настройваш по време на парчето.... абе модерни технологии Цитирай
Bassko Отговорено Януари 29, 2005 Автор Отговорено Януари 29, 2005 Е то това е ясно, ама като си в къщи защо трябва да си настройваш класическата китара с тунер, ако с камертон обстановката става по-уютна (ако мога така да се изразя) Свиренето за мен е цял ритуал , камертон, вино,ала бала П.П. говорим само за акустична,класическа и други такива.....не ми казвайте , че тунера е единственият възможен вариант за концерти и незнам си к'во, това всички го знаем.. П.П.П. без лоши чувства :inlove: Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 еми аз не видях в първия ти пост, че пише, че става дума само за класическата китара в домашна обстановка, сори. Цитирай
Bassko Отговорено Януари 29, 2005 Автор Отговорено Януари 29, 2005 Споко! Важното е лаф да става! Цитирай
bassman Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Свиренето за мен е цял ритуал , камертон, вино,ала бала Абе..........ако трябва да се упражняваш по-добре без виното иначе за романтиката и ритуала :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :wow: Цитирай
the_gorer Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Камертоните се факат от промяната на температурата (също като струните). Електрониката е безгрешна. За виното гласувам с две ръце, особено когато има лепи какички покрай него Цитирай
Joys Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Ами щом ти харесва ползвай го. Традиции имам във виното. По отдавна го познавам от китарата за това. Цитирай
Topsun Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 ех...вино..да!но виното изисква и мезе (дебело) и тогава става една....ще свирим ли или ще Цитирай
Joys Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Червено вино. Пей (Пий) и свири. На душа да е широко. :guitar: Цитирай
vovcho Отговорено Март 9, 2005 Отговорено Март 9, 2005 Копеле аз се чудех защо не пиеш вече с нас А то какво било. И на мен сигурно ще ми е по-добре да си пия с Дебара. Тя поне няма да ми казва през 5 минути "А, наздраве!" и аз след има няма половин час вече да съм Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 И за да бъдем още по-точни, пише се СинДбаД мда преди години имах една хрътка, бяхме я кръстили Синдбад, много си я обичах, много верно куче беше ама тва е офтопик иначе аз камертона много си го уважавам и си спомням преди време като се излъгах да си взема струни стаг как не можеше да се настроят с процесор, щото в зависимост от силата на пика така вибрираха че даваха различен тон и тва ме вбесяваше, а процесора се побъркваше. на ухо що годе се настройваха ми е идеята и понякога без да се опитвам да се изтъквам имам чувството че с камертон по-точно настройвам Цитирай
thurston Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 (Редактирано) я па го настройвам с ухо, понеже мога. а тунер немам. то и оно си требе, ама аз пазарувам камиони и зелена салата, та не остава... иначе камертон е яко, олдскул му е майката. Редактирано Май 8, 2005 от thurston Цитирай
Recommended Posts