Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Недей да подскачаш. 

Не си търсил достатъчно.

Ето ти поне един чертеж който ще ти свърши работа.

http://www.facebook.com/notes/celestion-speakers/guidelines-for-guitar-speaker-cabinet-design/263190340364778

За пет минути в гугъл намерих още три, които няма да постна, защото не ми харесва начина ти на изразяване . No offence.

Апропо, ясенът -ти ли го наряза, складира и пази през последните десет години?

Съмнявам се, защото иначе щеше да ти пука за него.

И да не си мислиш че приказвам наизуст:

http://imageshack.com/a/img192/5763/img1482tj.jpg

Този кабинет съм си го "сковал" сам, с информация от Интернет и помощ от форума.

Подобаващо поискана и получена.

Пожелавам ти успех, все пак.

Редактирано от jabs
Отговорено

Ясена сам съм го добивал,8 години е съхнал на тавана на вилата ми на трупи,и преди две години го разбичих на талпи,немога да го съхранявам повече защото тъста ми почина тази година и няма кой да го пази.Не мога да го ползвам и за мебели понеже никой не иска да работи с Ясен заради твърдоста му,а тези които се навиват да го работят искат повече пари ,и са прави за тях си.Сега съм докарал материала в града и тъй като живея в апартамент си напълних цялото мазе.Това е горе долу историята,а това че не ми пука е от гледна точка на това че бих дал повече от колкото е нужно за да имам нещо качествено.Благодаря,за помощта.

Отговорено (Редактирано)

Peace

:)

Успех 

:)

Виж, според мен си избери размери на кабинета.

Можеш да провериш и тук:

http://www.avatarspeakers.com/

За 2х10 размерите им са: "The Vintage G210 cab dimensions are 24"W x 20.5"H x 11"D. 3/4 inch Birch Plywood"

След това разположи отворите отпред пропорционално (на говорителите). Ползвай елементарна геометрия.

Ако е с отворен гръб, ползвай пропорция 2:1 (две части затворен, една - средна - отворена).

Виж снимките на техните кабинети и общо взето копирай.

Другият, правилният начин е с изчисления. Но и така няма да се получи отвратително лош краен резултат :)

Ето какво имам предвид - това е чертежа на моя кабинет:

y0xe.jpg

Редактирано от jabs
Отговорено

По подробно от това едва ли щях да намеря,благодаря ти много сега вече нямам неясноти и съмнения за крайния резултат.Още веднъж благодаря.