Jump to content
Българският форум за музиканти

EMG 81 шум


sturm

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Днес усетих, че единият адаптер на китарата ми има доста шум. След като му сложа GATE, не се усеща толкова и реших, че не е проблем. Но като го сравних с други, пасивни адаптери се замислих. EMG-то има бял шум и нещо като "дращене", а при ESP адаптерите (с това разполагам) е само белият шум, който след gate се заличава напълно. При другият адаптер - 85 го няма този шум.

 

Въпросът ми е - нормално ли е да има толкова шум EMG-то или нещо се е случило? 

 

П.П. смених батерията - не е там проблемът.

 

Ето и едно сравнение, първо e EMG-то, после ESP-то:

 

http://snd.sc/170Y6Gf

Редактирано от sturm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си шуми 81-цата и при двете ми китари. Пробвай да насочиш китарата с адаптерите към земята да видиш как ще млъкне :> Има и една друга особеност - влияе се от електрическата мрежа. До мен има ел централа и бучи още повече. Когато отида на друго място е значително по-тих. Но пък и пасивните адаптери на гибсъна ми го долавят тоя "хъм" от мрежата. Та така де шумни са си EMG-тата, свиквай. Четох една тема за екраниране, но не знам в случая дали ще помогне. Дал съм ти човек, който може да го прави. :>

Редактирано от varbanov85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А възможно ли е да се налага смяната на адаптера? Защото ми казаха да сменя местата на адаптера и да видя дали пак има шум. Направих го - Но шум нямаше и в двата адаптера за 30 минути (шумът е непостоянен и се появява когато си иска). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай да си извадя кристалната топка и кесията с боба.... хммммммммм виждам смяна на адаптер, а, сега виждам смяна на цяла китара. А покрай китарата виждам смяна с нов апартамент на 30 годишен кредит в Люлин 10.

 

Потърси някой, който може и да измери - измерванията може да покажат нещо друго от това, което казва моята кристална топка.

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът най-вероятно е в активната част на адаптерите. Описаният шум - припукване и шумене е характерен за полупроводников елемент. EMG използва техни си, поръчкови интегрални схеми, което поставя някои сериозни въпроси относно подмяната им. Освен това, адаптерите са капсуловани и самият процес на отваряне е рисков.

baw1CxW.jpg

 

Естествено, без необходимата диагностика, всичко дотук по темата са празни приказки.

Понеже диагностиката струва пари, най-лесно (евтино) би било да се замени проблемния адаптер със абсолютно същия от приятел, колега и да се установи със сигурност къде е източниккът на проблема - в адаптера или вън от него.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени си свързващите кабелчета на адаптера.Възможна е и слаба връзка при конекторите на адаптера.Също е добре да пробваш други кабели между китарата/ефектите/усилвателя.Потенциометрите може да ги пръснеш със Контакт-спрей и да ги раздвижиш малко.http://www.youtube.com/watch?v=Te7dxyuP8IE          http://www.youtube.com/watch?v=ukA8Qy-M4fY

http://www.youtube.com/watch?v=xKw1T3nQr_o          

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.