Jump to content
Българският форум за музиканти

КАК ГО НАПРАВИХ


Recommended Posts

КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТЕМА:

КАК ГО НАПРАВИХ: (за пишещите музика)

 

знам че има място за публикуване на разни авторски неща обаче на мен ми липсва инфо за процеса на правене (пътя който автора е извървял и къде се е борил и с кое) т.е. - публикувате си готовите (не демо) нещата ама да пише примерно:

 

ИМЕ на парчето - АВТОР(И) Имена на музикантите ако има други и кой какво свири, СТИЛ на парчето (да не слушаме това което не ни вълнува когато ни притиска времето)

 

Инструменти - този, този и този...марка...(дори да са само VST)

Семпли...такива и такива...

Микрофони....сетъпи....

На колко трака го събрахте

Мастеринг - да/не - с какво

 

абе каквото се сетите ..

 

П.С. Освен това аз например се вълнувам от театрална музика и ще ми е интересно да видя, че парчето което ще чуя ако ида на "този линк" е от някоя постановка тук там из България...(Аз специално си подготвям нещата за този форум и мога да пусна 30-40 парченца)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е коментирано вече тук:

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=527

 

И все пак,за да стане - всичко е въпрос на желание,не може да задължим всеки да обяснява как е правил това,което пуска в "Авторска музика".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм че не може всеки да се задължава да пише какво и как...идеята е по скоро да се получи нещо като Tip & Tricks (но все пак със цели парчета)- така по-неопитните с конкретен хардуер и/или софтуер ще могат направо да чуят извлечен максимум от софт или хардуерна джаджа и ще се ориентират по лесно в морето от устройства.

Това не значи, че искаме тайните на хората. Просто е достатъчно да знаем, че в парчето има примерно DX7, Dcota, Sample Tank 2, 42 трака MIDI и 12 Аудио трака...записано Steb By Step или Real time или както е там....

Който иска по обстойно да пише нека слага по един инфо файл там където е парчето за да не задръства тук...

Но както казах в другото ми предложение - нов съм тук - липсата на тези неща я усетих на 3 тия ден...а мнения има много и е трудно когато някои е отговорил кои са му любимите (пак за инструменти става дума) VST synts примерно дава списък с мнооого неща - ще е супер и да чуем нещо с някои от тях..естествено ако човека пише...

 

Прочетох предишните неща - благодаря за линка, забелязвам, че и там се говори за звукорежисура повече отколкото за авторство на музика и аранжимент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.