schejtan Публикувано Септември 14, 2006 Публикувано Септември 14, 2006 (Редактирано) Имам голямо желание да докарам басът си до един много специфичен вид звучене ... мога да дам пример с една песен, можеби на много от Вас ще ви се стори идиотска само от името на групата ... но наистина много искам да разбера какво точно ще ми трябва като пре-амп или като конфигурация на корекциите и т.н. изобщо нуждая се от това звучене. Песента е на Cannibal Corpse и се казва The Bleeding, моля някой да си направи труда да я чуе и ако може да ми помогне да вкара един, два акъла как да постигна желаното... Ще съм безкрайно благодарен тъй като нямам никакъв опит(нито притежавам) с допълнителните "джаджи" от какъвто и да е характер който се използват за shape-ване ... и изобщо такива които модулират звука на инструмента. Басчето ми е Washburn XB125 Banntam Series (забелязах че има 3-4 съфорумци които свирят на такава машинка) Ползвам кубе Behringer Ultrabass BX600 И единствено имам едно педалче ... не съм сигурен какво е защото е купувано от един битак във Варна но не е истина как звучи (и понеже е купено от битак няма му го капачето на батерията и не пише нищо друго освен Ibanez на него) рових из нет-а и намерих само нещо подобно поне на вид - Ibanez Bass Over/Drive ... нещо такова ... Има Level, Tone i Drive(или беше)/Dister(ли) ... Та много моля чуйте песента и ме посъветвайте какво би ми докарало поне наподобяване на този саунд ! Мерси предварително Поздрави Haema, Добрич. Редактирано Септември 15, 2006 от MDFk Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 Виж тази тема и по-специално това,което е писал разбойник - отговаря и на твоя въпрос. Поинтересувай се с какво е записвана тази песен,но това е само стъпка към решението на проблема ти. Цитирай
schejtan Отговорено Септември 16, 2006 Автор Отговорено Септември 16, 2006 благодаря за отгпвора Цитирай
Recommended Posts