Jump to content
Българският форум за музиканти

От нищо нещо!


Люси

Recommended Posts

Здравейте,
Аз съм новобранец и искам да ви поздравя за хубавия форум и искам да попитам нещо,може ли със синтезатора ми(Roland E16-TR) и с един лаптоп и миди кабел да си направя инструмент на който може да се качат хубави бленди и ритми с които да си свиря,идеята ми е синтезатора да го използвам само за клавиатура а лаптопа да върши останалата част от работата?
Ако е възможно какъв софтуер трябва да използвам за да се получи това нещо или да си търся синтезатор който е по добър(Roland E-86,E-96,G600,G800),а не ми се инвестират никакви средства защото така или иначе това се прави за домашна употреба защото отдавна приключих със свиренето по кръчмите просто ей така както се казва "да си чешам крастата"!!!
Благодаря на всички отзовали се!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Ами да ти кажа-трудно!!!

Аз съм пробвал с лаптоп,миди кабел и софта омб!!!подкарвах общо взето но забива от време на време, не става за сериозна работа!!!Купих си КОРГ и се родих-няма забиване,няма латенция...ти си мисли и избирай!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не лъжи човека - не виждам какво трудно има стига да човек да има нужните и правилно настроени компоненти!

 

Трябва ти

- Миди кабел - 10лв

- Миди интерфейс, с който да вържеш клавиатурата към компютъра - 20лв

- Що-годе сносен компютър - колкото по-добър е компютъра, толкова по-добри инструменти ще можеш да ползваш. Тук може да изчетеш темите за различните VST инструменти - за кои ти трябва повече RAM, за кои - по-бърз процесор и т.н. Ако кажеш параметрите на компютъра, с който разполагаш, най-общо ще можем да ти дадем съвет "става" ли или не за свирене.

- Що-годе добра звукова карта, която за препоръчване поддържа ASIO - 50 лв. В краен случай можеш да минеш с ASIO4All, но както казва народа - безплатен обяд няма - всичко си има цена.

 

Оттам нататък, може да питаш тук да ти препоръчат инструменти в зависимост от това какво искаш да свириш - дали ще са синтове, семплери, пиана и т.н. - безплатни, платени, "излекувани". Общо взето въпроса ти обхваща почти едно море от информация :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

^

Не занимавай и не залъгвай хората,защо му трябва миди кабел и отделно миди интерфейс след като се продават готови мидиІусб кабели?Ясно колко разбирач си.Дори и за домашно свирене пак е кофти-изпитано!!!

Редактирано от musicman
Не цитирай предходно мнение.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.