AlFiA Отговорено Декември 6, 2006 Автор Отговорено Декември 6, 2006 (Редактирано) Не разбирам какво е това желание на някои участници да поставят точки, ударения - и въобще всякакъв вид натъртвания и "модераторстване" - без авторът да ги е молил за това. Редактирано Декември 6, 2006 от AlFiA Цитирай
Egon Отговорено Декември 6, 2006 Отговорено Декември 6, 2006 Хайде, хайде...няма нужда от заяждане. И това е форма на мнение, нали? Пък то си е тяхно право. Но наистина, в цитата на Хоровиц е казано много точно. и аз така мисля...без точка Цитирай
ronia Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 За палката не знам, но така или иначе моите наблюдения показват, че естетиката се възпитава. Цитирай
AlFiA Отговорено Декември 8, 2006 Автор Отговорено Декември 8, 2006 (Редактирано) "Възпитание", "Формиране", "Моделиране" - са все близки синоними, става дума за едно и също. Процесът обаче де да ставаше обаче както високопарно го написа - с "наблюдения" , когато се изисква да си концентрираш възприятията, пък било то и естетически... Съвършенна концентрация (ведическа притча) Има в Бхагавадгита такава история. Великият майстор по стрелба с лък на име Дрон обучавал своите ученици. Той закачил на дървото мишена и попитал всеки от учениците кой какво вижда. Един казал: Аз виждам дърво и мишена закачена на него. Другият: Аз виждам дърво, изгряващо слънце, птици по небето... Всички останали отговаряли така примерно. След това Дрона се приближил до своя най-добър ученик Арджун и попитал: - Какво виждаш? Той отговорил: - Аз не мога да виждам нищо, освен мишената. И Дрон казал: - Само такъв човек може да стане попадащ в целта. :hello: Редактирано Декември 8, 2006 от AlFiA Цитирай
Recommended Posts