Topsun Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 (Редактирано) ако някой мисли че греша нека ме поправи,но принципно си мисля че е така. P.S.Говоря само за мен!!! Редактирано Януари 29, 2005 от Topsun Цитирай
Fenix Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 Абе за друго става дума бе!Нали всеки гони техника и скорост. За тва говоря. Другите работи с душата и т.н. сме ги нищили. За да си гений/спортист/... като Майкъл Анжело (примерно, може и някой друг ) вярвай много работи тряба да заебеш Чакай, не ме разбра правилно. (може и да не съм се изразил правилно Опитвам се да кажа, че въобще няма нужда да ставаш такъв. В смисъл че за да развиеш и техника и скорост не е нъжно да ставаш роб и да свириш по 12 часа на ден. Не ти трябва да свириш 40 ноти в секунда, за да създадеш нещо наистина яко. Цитирай
AXE Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 В смисъл че за да развиеш и техника и скорост не е нъжно да ставаш роб и да свириш по 12 часа на ден. Зависи къде се целиш. Ако искаш да си на нивото на Анжело, трудно ще станеш такъв ако свириш по 2 часа на ден. Или най малкото ще ти тряба 6 пъти повече време Някакъв 60 годишен дядка с ебахти техниката :green: А това за яките песни колко общо имат със техниката си е съвсем отделен въпрос. Тука става дума само за техниката. Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 Като стана дума за спорт, ще използвам аналогия с един спорт, който не ми е сред любимите, но е подходящ за целта - футбола. Това човек да свири нещата които се раждат в главата му, без да има необходимата техника на свирене, е равносилно на желанието на едно малко дете, което все още не може да ходи, но иска да играе футбол - иска да тича и да рита топката ... но уви все още не може да ходи, камо ли да тича. Подобна е и ситуацията с прекаляването по отношение на развиването на техника на свирене - тя в крайна сметка е инструмент за пресъздаване на музиката която звучи в главата на музиканта, а не самата музика. Макар, че тичането е по подобен начин основен елемент във футболната игра, повечето футболисти не тичат като гламави по време на тренировки с цел да станат първи на 100 м спринт на следващата олимпиада, а с цел да се справят на терена. Колкото до таланта - това е толкова относително понятие, че самият опит за дефиниция го изкривява. От тук идва и основният проблем. Човек постоянно се пита "А аз дали съм талантлив ..." и понеже не знае как да отговори на този въпрос, от време на време решава - "талантлив съм", после като чуе нещо което да му хареса повече от неговите творения решава "ааа не - нямам никакъв талант". Тези колебания според мене са и нормални и колкото по-бързо човек се научи да използва тези сравнения за мотивация, вместо да се депресира от тях, толкова по-бързо ще започне да върви уверено по своят път. Колкото до приносът към музиката - ами пак въпрос на дефиниция. Принос към музиката човек може да има и без да създава собствени произведения. Да не забравяме, че масата музиканти се занимават със свирене на чужди произведения, особено в класическата музика (там ясно защо). Това обаче не ги прави лоши музиканти, нито пък означава, че те не допринасят за музиката. В крайна сметка, от хората които посещават този форум, единици ще станат велики музиканти и ще "допринесат" за музиката. За останалите какво - да хвърлят инструментите и да зарежат музиката ли ? Моето лично мнение е НЕ - музиката е едно велико вълшебство и всеки има правото да бъде по някакъв начин част от него - като слуша, изпълнява или композира. Цитирай
Delyan Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 (Редактирано) Като стана дума за спорт, ще използвам аналогия с един спорт, който не ми е сред любимите, но е подходящ за целта - футбола. Това човек да свири нещата които се раждат в главата му, без да има необходимата техника на свирене, е равносилно на желанието на едно малко дете, което все още не може да ходи, но иска да играе футбол - иска да тича и да рита топката ... но уви все още не може да ходи, камо ли да тича. Подобна е и ситуацията с прекаляването по отношение на развиването на техника на свирене - тя в крайна сметка е инструмент за пресъздаване на музиката която звучи в главата на музиканта, а не самата музика. Макар, че тичането е по подобен начин основен елемент във футболната игра, повечето футболисти не тичат като гламави по време на тренировки с цел да станат първи на 100 м спринт на следващата олимпиада, а с цел да се справят на терена. Колкото до таланта - това е толкова относително понятие, че самият опит за дефиниция го изкривява. От тук идва и основният проблем. Човек постоянно се пита "А аз дали съм талантлив ..." и понеже не знае как да отговори на този въпрос, от време на време решава - "талантлив съм", после като чуе нещо което да му хареса повече от неговите творения решава "ааа не - нямам никакъв талант". Тези колебания според мене са и нормални и колкото по-бързо човек се научи да използва тези сравнения за мотивация, вместо да се депресира от тях, толкова по-бързо ще започне да върви уверено по своят път. Колкото до приносът към музиката - ами пак въпрос на дефиниция. Принос към музиката човек може да има и без да създава собствени произведения. Да не забравяме, че масата музиканти се занимават със свирене на чужди произведения, особено в класическата музика (там ясно защо). Това обаче не ги прави лоши музиканти, нито пък означава, че те не допринасят за музиката. В крайна сметка, от хората които посещават този форум, единици ще станат велики музиканти и ще "допринесат" за музиката. За останалите какво - да хвърлят инструментите и да зарежат музиката ли ? Моето лично мнение е НЕ - музиката е едно велико вълшебство и всеки има правото да бъде по някакъв начин част от него - като слуша, изпълнява или композира. За мен това просто изчерпва темата!!! edit: Едно малко допълнение: Хубаво е въпреки старанието за анализ на музиката, която харесваш да умееш и просто да я слушаш и да й се кефиш.Също и да не забравяме, че във всяко изкуство има и занаят. Редактирано Януари 29, 2005 от Delian Цитирай
jFog Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 Като стана дума за спорт, ще използвам аналогия с един спорт, който не ми е сред любимите, но е подходящ за целта - футбола. Това човек да свири нещата които се раждат в главата му, без да има необходимата техника на свирене, е равносилно на желанието на едно малко дете, което все още не може да ходи, но иска да играе футбол - иска да тича и да рита топката ... но уви все още не може да ходи, камо ли да тича. Подобна е и ситуацията с прекаляването по отношение на развиването на техника на свирене - тя в крайна сметка е инструмент за пресъздаване на музиката която звучи в главата на музиканта, а не самата музика. Макар, че тичането е по подобен начин основен елемент във футболната игра, повечето футболисти не тичат като гламави по време на тренировки с цел да станат първи на 100 м спринт на следващата олимпиада, а с цел да се справят на терена. Колкото до таланта - това е толкова относително понятие, че самият опит за дефиниция го изкривява. От тук идва и основният проблем. Човек постоянно се пита "А аз дали съм талантлив ..." и понеже не знае как да отговори на този въпрос, от време на време решава - "талантлив съм", после като чуе нещо което да му хареса повече от неговите творения решава "ааа не - нямам никакъв талант". Тези колебания според мене са и нормални и колкото по-бързо човек се научи да използва тези сравнения за мотивация, вместо да се депресира от тях, толкова по-бързо ще започне да върви уверено по своят път. Колкото до приносът към музиката - ами пак въпрос на дефиниция. Принос към музиката човек може да има и без да създава собствени произведения. Да не забравяме, че масата музиканти се занимават със свирене на чужди произведения, особено в класическата музика (там ясно защо). Това обаче не ги прави лоши музиканти, нито пък означава, че те не допринасят за музиката. В крайна сметка, от хората които посещават този форум, единици ще станат велики музиканти и ще "допринесат" за музиката. За останалите какво - да хвърлят инструментите и да зарежат музиката ли ? Моето лично мнение е НЕ - музиката е едно велико вълшебство и всеки има правото да бъде по някакъв начин част от него - като слуша, изпълнява или композира. Ти книги трябва да пишеш бе Брат ми!!!!!!!!! Много добре! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 niki123bg naistina vpe4atlen sym ot izkazvaneto ti za dobriq i posredstven kitarist nikoga dosega ne bqh 4el mnenie, koeto do takava stepen da se doblijava do moeto sobstveno. zapo4vam da si mislq, 4e taka ili ina4e ne e vajno koi vsy6tnost ot tozi forum, ot tazi dyrjava, kontinent i planeta ima nqkakyv prinos kym muzikata, a koi naistina i se naslajdava, dokato q pravi. Ti kaza za bad_link, izpylnqva6ti klasi4eski proizvedeniq. Ima i drugi, koito nqmat ponqtie ot teoriq na muzikata, no sa genii - absoliutistite. No koi e po-velik - 4ovekyt, na kogoto e dadeno mnogo, a toi e usetil neveroqtnata si sila i ne sviri dostaty4no, oslanqiki se na talanta si, ili 4ovekyt, koito ima darba, no se trudi istinski, za da q napravi dostoqnie na sebe si i na drugite? Mislq, 4e otgovoryt e qsen. Vsy6tnost nqma "virtuozi" i "obiknoveni muzikanti". Nqma takiva deleniq. Za6toto vsqko par4ence muzika, izlqzlo ot kogoto i da e, e edna malka vselena. Nesyvyr6ena, nedostoina ili precizna i vpe4atlqva6ta. Vse edno. Vseki ot nas e dostoen za muzikata si. Za predi6nata i sledva6tata. A samo tova e ot zna4enie. Nali? P.S.: Izvinqvam se za latinicata, prosto zapo4nah da go pi6a impulsivno. Snowwhite, ne me bii! Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 (Редактирано) Хубаво е въпреки старанието за анализ на музиката, която харесваш да умееш и просто да я слушаш и да й се кефиш.Също и да не забравяме, че във всяко изкуство има и занаят. В същност няма "виртуози" и "обикновенни музиканти". Няма такива деления. Защото всяко парченце музика, излязло от когото и да е, е една малка вселена. Несъвършенна, недостойна или прецизна и впечатляваща. Все едно. Всеки от нас е достоен за музиката си. За предишната и за следващата. А само това е от значение. Нали? Редактирано Януари 29, 2005 от niki123bg Цитирай
chacho Отговорено Януари 29, 2005 Автор Отговорено Януари 29, 2005 (Редактирано) е вий съ уляхти вече Редактирано Януари 29, 2005 от chacho Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 е вий съ уляхти вече Аз нещо не схванах, ама айде! Щом си казал, нека да е :green: Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 30, 2005 Отговорено Януари 30, 2005 Shut up and play your guitar. Или квото е там. Цитирай
imilenov Отговорено Януари 30, 2005 Отговорено Януари 30, 2005 требе само да се кефи6 много яко и ако го прави6 с мноо голям кеф и не добре исфиреното 6те те кефи П.С.дееееба колко яко го казах Цитирай
chacho Отговорено Януари 30, 2005 Автор Отговорено Януари 30, 2005 требе само да се кефи6 много яко и ако го прави6 с мноо голям кеф и не добре исфиреното 6те те кефи П.С.дееееба колко яко го казах excuse my френч, ама с други думи нещо като чикийте, така ли Цитирай
Recommended Posts