CroW Публикувано Септември 11, 2006 Share Публикувано Септември 11, 2006 Здравейте аз съм едно начинаещо басистче мисля да си купя кубе с мощност от около 30 вата поне за репетиции в не толкова голямо помещение но не знам каква марка да търся, видях едни кубета стаг наскоро ама не ми вдъхват много доверие, видях също и берингер ама един тип много говореше срещу тях и аз незнам какво точно да търся. Бихте ли ми дали малко полезна информация.. благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Септември 11, 2006 Share Отговорено Септември 11, 2006 Ползвайте я малко тази търсачка,виждам,че си нов потребител - запознай се с нея, помага. Ето какво ми извади: 1 2 3 4 5 Ако има още нещо неясно - питай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Self-Sacrifice Отговорено Септември 11, 2006 Share Отговорено Септември 11, 2006 Здравей,ако ще взимаш бас кубе за репетиций ти трябва мощност поне 80-100W,иначе Mephistofel ти е дал доста инфо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bassobor Отговорено Септември 11, 2006 Share Отговорено Септември 11, 2006 (Редактирано) Преди няколко месеца си купих едно бас кубе ( Stagg 20 W) по-каталог за 240 лв. Тъй като не бях много запознат с бас озвучителните тела, продавачът много лесно ме убеди, че това кубе е идеално за репетиции. Когато се прибрах и го включих бях тотално разочарован - дори не покриваше и нуждите ми за домашно свирене. Сега китаристта ми свири на него. Така че не прави същата грешка. В момента за репетиции ползвам едни 50 ватови кабинет и усилвател Вермона, и съм доволен Редактирано Септември 11, 2006 от bassobor Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CroW Отговорено Септември 18, 2006 Автор Share Отговорено Септември 18, 2006 въй bassobor знаеш ли че и на мен ми се случи почти същото само че аз не си го купих защото все пак не бях сигурен а и 220 лв не са малко пари затова изчаках и се поразрових. Сега намерих кубе Beringer 60 вата за 360 лв и мисля че е идеално за репетиции и парите си струват. Съжелявам че си избързал и си сгрешил но нищо нека другия път да знаеш като зимаш нещо скъпо добре да си направиш сметката. но щом вече си се оредил тогава ... благодаря и на другите за помощта и съветите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 Съжалявам че пиша в темата на Crow, но за да не се трупат много теми за кубета, си пускам и моя въпрос тука: - Трябва ми кубе за бас, малко по размери, но с приличен звук, за свирене вкъщи, а не за репетиция с група. Размера е определящ критерии, звука - на второ място, цената - на трето. Като ходих до Фактор, разгледах едни малки SWR-чета - LA10, LA 12, на цена ~ 450лв, които ми отговарят и на цена, и на размер. Само че това е най- евтиния SWR и това ме притеснява. Пак там имаше и Fender Bassman кубета, за които пък хептем нямам мнение. Четох темите тука, но навсякъде се обсъждат кубета като за свирене в група (100+ вата), а за мен е важен размера (да го скрия под килима и да си дрънкам лекичко). Някой да помогне с акъл ??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Септември 25, 2006 Share Отговорено Септември 25, 2006 За съжаление LA серията на SWR се пръкна след като компанията бе закупена от Fender и без да искам да кажа нищо лошо за марката - малко или много са "детски". Предполагам си оглеждал за комбо в xxxx? От предложеното там бих се спрял на Fender Rumble(повече ми допада от Bassman-a) - звучи не лошо за парите си и е идеално за домашно свирене.Най-големия "Rumble" е 100 W с 2 броя 10" говорителя и беше някъде около 800лв,по-скоро над. Разбира се,всичко гореказано е лично мнение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vrnko Отговорено Октомври 2, 2006 Share Отговорено Октомври 2, 2006 Аз малко знам за кубетата и основно за нещата които сега са поо магазините, ама чесно казано незнам вече в какво да вярвам . Човек който ми определи "берингер", като : "уреди за вграждане", сега свири с точно такава марка кубе. Понеже и аз си търсих да си купя нещо разни хора ми дават акъл да ползвам усилвател и да си направя отделно колона, други пък ми казват да си взема кубе "Вермона" на старо. Намерих такова ама е доста големичко, но въпреки това мисля да го взема, първо е евтино (даже искат да ми го подарят щото не е в цветущо състояние), и второ мноого ме е страх с тия нови и добре изглеждащи на външен вид неща. Та това е моя мижав опит. Ако на някой е полезно ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts