Jump to content
Българският форум за музиканти

търся си бас кубе


CroW

Recommended Posts

Здравейте аз съм едно начинаещо басистче мисля да си купя кубе с мощност от около 30 вата поне за репетиции в не толкова голямо помещение но не знам каква марка да търся, видях едни кубета стаг наскоро ама не ми вдъхват много доверие, видях също и берингер ама един тип много говореше срещу тях и аз незнам какво точно да търся. Бихте ли ми дали малко полезна информация..

благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвайте я малко тази търсачка,виждам,че си нов потребител - запознай се с нея, помага. :)

 

Ето какво ми извади:

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

Ако има още нещо неясно - питай. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,ако ще взимаш бас кубе за репетиций ти трябва мощност поне 80-100W,иначе Mephistofel ти е дал доста инфо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко месеца си купих едно бас кубе ( Stagg 20 W) по-каталог за 240 лв. Тъй като не бях много запознат с бас озвучителните тела, продавачът много лесно ме убеди, че това кубе е идеално за репетиции. Когато се прибрах и го включих бях тотално разочарован - дори не покриваше и нуждите ми за домашно свирене. Сега китаристта ми свири на него. Така че не прави същата грешка. В момента за репетиции ползвам едни 50 ватови кабинет и усилвател Вермона, и съм доволен

Редактирано от bassobor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

въй bassobor знаеш ли че и на мен ми се случи почти същото само че аз не си го купих защото все пак не бях сигурен а и 220 лв не са малко пари затова изчаках и се поразрових.

Сега намерих кубе Beringer 60 вата за 360 лв и мисля че е идеално за репетиции и парите си струват. Съжелявам че си избързал и си сгрешил но нищо нека другия път да знаеш като зимаш нещо скъпо добре да си направиш сметката.

но щом вече си се оредил тогава ...

:headbang:

 

благодаря и на другите за помощта и съветите! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам че пиша в темата на Crow, но за да не се трупат много теми за кубета, си пускам и моя въпрос тука:

 

- Трябва ми кубе за бас, малко по размери, но с приличен звук, за свирене вкъщи, а не за репетиция с група. Размера е определящ критерии, звука - на второ място, цената - на трето.

Като ходих до Фактор, разгледах едни малки SWR-чета - LA10, LA 12, на цена ~ 450лв, които ми отговарят и на цена, и на размер. Само че това е най- евтиния SWR и това ме притеснява.

Пак там имаше и Fender Bassman кубета, за които пък хептем нямам мнение.

 

Четох темите тука, но навсякъде се обсъждат кубета като за свирене в група (100+ вата), а за мен е важен размера (да го скрия под килима и да си дрънкам лекичко). :curse:

 

Някой да помогне с акъл ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление LA серията на SWR се пръкна след като компанията бе закупена от Fender и без да искам да кажа нищо лошо за марката - малко или много са "детски".

Предполагам си оглеждал за комбо в xxxx? От предложеното там бих се спрял на Fender Rumble(повече ми допада от Bassman-a) - звучи не лошо за парите си и е идеално за домашно свирене.Най-големия "Rumble" е 100 W с 2 броя 10" говорителя и беше някъде около 800лв,по-скоро над.

 

Разбира се,всичко гореказано е лично мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз малко знам за кубетата и основно за нещата които сега са поо магазините, ама чесно казано незнам вече в какво да вярвам . Човек който ми определи "берингер", като : "уреди за вграждане", сега свири с точно такава марка кубе. Понеже и аз си търсих да си купя нещо разни хора ми дават акъл да ползвам усилвател и да си направя отделно колона, други пък ми казват да си взема кубе "Вермона" на старо. Намерих такова ама е доста големичко, но въпреки това мисля да го взема, първо е евтино (даже искат да ми го подарят щото не е в цветущо състояние), и второ мноого ме е страх с тия нови и добре изглеждащи на външен вид неща.

Та това е моя мижав опит. Ако на някой е полезно ... B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.