cecob Публикувано Юни 6, 2013 Публикувано Юни 6, 2013 (Редактирано) Момчета, извинявам се предварително за малоумния въпрос, но понеже съм малко "индианец" с техника (цял живот използвам т.н. "кубета", където си е plug and play ), имам следния проблем: Как следва да свържа посредтсвом кабели двете машини по-долу, защото нещо не ми се получава като хората: http://medias.audiofanzine.com/images/normal/marshall-bass-100-2099-509615.jpg - Marshall bass 100 2099 http://www.gear4music.com/media/20742/600/preview.jpg - Warwick WCA 211 pro Амп-ът се врътва на 4 ома на колкото е и кабинетът и от там нататък не знам дали да го вържа с 2 кабела от двата изхода на амп-а (при което кабинеът криви зверски) или с един? Също така бихте ли ми пропоръчали подходящи кабели, които се намират на нашия пазар. Още веднъж моля да ме извините за невежеството и благодаря предварително. Редактирано Юни 6, 2013 от cecob Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 6, 2013 Отговорено Юни 6, 2013 Нещо не е ясно в поста. Този усилвател няма как да се "врътне" на 4 ома. Той е транзисторен, и може да работи на всеки импеданс от 4 ома нагоре. На 4 ома ще даде 100...120 вата, на 8 ома - 50...70. WCA211 е 8 омов кабинет. Когато се свържат двата компонента, максималната мощност , която усилвателят може да даде е 50...70 вата. Затова предполагам, че системата "криви зверски" като се напъне малко. Може да е и поради неправилно опериране с контролите (копчетата) на усилвателя. Кабелът трябва да е един, 2х1.5 mm2 до 2х2.5 mm2 , жак 6.35 - жак 6.35. Няма значение в кой от куплунзите се включва, защото двата на усилвателя са паралелно свързани. Двата на WCA211 също са паралелно свързани. Посоченото важи, ако всичко в системата е в ред. Ако има някакъв проблем, като късо съединение в кабели и жакове, повреден усилвател, раздрънкани говорители и тем подобни, кривенето ще се проявява по различен начин, при ниско ниво на сигнала, при определени честоти и тъй нататък. 2 Цитирай
cecob Отговорено Юни 6, 2013 Автор Отговорено Юни 6, 2013 Мерси за бързия и изчерпателен отговор. Странното е, че въпреки че навсякъде като спецификации дават 8 ома за кабинета, на него има фабричен стикер, че е 4 омов - намерих и някакво инфо в нета, че са предлагали за кратко и в този вариант. Иначе пак се извинявам за лаическото "врътване" , просто има "врътка" на задния панел на усилвателя, която врътвам на 4 ома като го включа към този кабинет. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 6, 2013 Отговорено Юни 6, 2013 (Редактирано) Да не се окаже, че озвучителното тяло е ремонтирано от "специалисти" и да няма много общо с оригинала. Пак предположение, ама ключ за импеданс има смисъл при ламповите усилватели, а при транзисторните се среща изключително рядко - обикновенно променя захранването... Дай реални снимки за да не си губим времето напразно и да пълним форума с предположения. Няма смисъл от неверни съждения. Редактирано Юни 6, 2013 от Parni_Valjak Цитирай
cecob Отговорено Юни 6, 2013 Автор Отговорено Юни 6, 2013 Kлючът за импеданс e фабричен - има го на всички бройки от модела, довечера ще пусна актуални снимки. Благодаря още веднъж да помощта! Ако модераторите решат, че темата е безсмислена, моля да я закрият. Parni_Valjak, да се свържа с теб на лични ако довечера при така уточненото свързване има проблеми. Поздрави Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 7, 2013 Отговорено Юни 7, 2013 (Редактирано) Едно уточнение. Има модели 2099, които са с изходен трансформатор и позволяват съгласуване с 4, 8 и 16 ома. Явно се е наложило с времето, именно за да може да се осигурява пълна мощност при посочените импеданси Редактирано Юни 7, 2013 от Parni_Valjak Цитирай
cecob Отговорено Юни 7, 2013 Автор Отговорено Юни 7, 2013 Явно проблема не беше еднозначен - по аналогия с един стерео кабинет, реших, че следва да свързвам двата изходни канала от амп-а с двата на кабинета, на всичкото отгоре с кабели за инструменти, а както разбрахме по-горе е било грешна стратегия След изпълнение на предписанията на Parni_Valjak, за които благодаря, а именно свързване на един кабел и то конкретно посочения, всичко си дойде на мястото: няма кривене и досадния шум (брум) изчезна. 2 Цитирай
Recommended Posts