Jump to content
Българският форум за музиканти

За Касите(не за Каците със зелето)


Recommended Posts

Абе истината е ,че в Щатите докато бях гледах един фен дето имаше тупани в къщи и човечеца свиреше там из разни клубове в Тампа ...Беше сложил в касата нещо ,което удивително напомня на бабините ми чержета от Адамово време,а освен това я беше здравата натъпкал..Предполагам ,че това е само за домашната му аудитория и на концерт изглежда по-различно,но тогава и аз не бях фен на разните парцали и други от тоя род баклуци,та ми се стори просто една цигания пренесена отвъд океана...Явно истината както винаги е някъде по средатаB)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

YtseJam написа:

Та така, сега ще си купувам от ония възглавнички на Еванс, то се е видело.

ти пък к'во ще си купуваш възглавници слагай от домашните и това е за какво ще харчиш излишни пари :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в мойта съм резнал една стара бабина възглавница, ама вътре е с парцали, а не с дунапрен и ми се струва, че така се заглушава по добре отколкото с дунапренките! Пък и за какво ли са ти Evans?! Не че е лошо да имаш( ако имах достатъчно кинти и аз бих си купил),ама в крайна сметка като нямаш хубав микрофон звука пак ще е VERI SUCKS.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички. Понеже виждам, че тук обсъждате един силно вълнуващ ме въпрос за касите и реших и аз да се включа с едно въпросче. Понеже свиря с едни много кофти Amati и искам да питам някой по-вещ по sound check-a, ако може да ми каже как да си направя касата да звучи по-отсечено(в момента след удър много кънти и се получава нещо като ехо от една две секунди след това), защото опитах вече мисля че всякакви настройки и я настройвах и я пълних с разни парцалки и кво ли не и единствения ефект, който се получи е заглушаване. :wall: Моля ви ако някой има някаква идея да драсне някой ред!...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кънтяща каса = тънка кожа, прекалено опъната и/или без заглушаване. Отпусни кожата колкто можеш повече, слагай възглавница вътре и най-вече си купи хубава дебела кожа със заглушаващ пръстен и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ytse Jam e goddamn right... имал съм го тоя проблем и го реших по същия начин-парцалки и отпусната кожа,макар че с кардана и ебах мамицата наскоро...Купих си ролка с тиксо ,ама искам нова кожа....Може ли Ремо Пинстраип да е 80 лв ве...Нема ли некъде по-тънкана:blink:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за помощта на YtseJam и Red_Bull_Dog - ами най-вероятно ще си взема нова кожа - сега съм с една верно много тънка и наистина звучи по-кънтящо от предишната ми (една много яка Ремо двупластова), която за съжаление предаде богу дух (така се скъса, че и десет ролки тиксо да бях взел нищо нямаше да направя:)

Red_Bull_Dog - ако искаш пробвай някои път като ти се скъса кожа и я лепиш с лекопласт(аз сега съм на тоя принцип), а не с тиксо щото много лесно се къса, а освен това на мене ми се е случвало като лепя с тиксо да се чува един странен пукащ звук от леко отлепеното тиксо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малий хора :wow: вие как удряте тея каси бре че да ви се късат кожите при мен този проблем все още не се е случвал ама нали за всичко си има първи път то това опира също колко често свириш де :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А така:)) Еми тая кожа на касата, дето предаде Богу дух беше на повече от 5 години,немаркова...сиреч боклук и ползвана доста още преди мене-вероятно в зората на изнамирането на кардана е произведена... и след като аз се снабдих с въпросното устройство, и взех да я налагам чисто, и просто и се еба майката:D Та така:D Иначе свиря с разумно полагане на инвентара щото ума ,а не силата води до успех;)) ...а и инвентара е чуплив понякога-палките най-добре го знаят;)

Редактирано от Red_Bull_Dog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе верно с тия стари куча марка кожи направо не си е работа(аз моите почти не сам ги сменял откак си зех тупаните<_< Ама много пари са яките кожи да му се невиди - а докат сабера за свестен цялостен комплект лепене му е майката :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам едно видео на Саймън Филипс,в което казва че си слага в касите по една хотелска кърпа,но задължително от 'Хилтън' :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, и обяснява точно как се навива на тръбичка и се залепва по една на предната и една на задната кожа. Някъде имам снимки, ще ги изровя и ще покажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.