Jump to content
Българският форум за музиканти

За Касите(не за Каците със зелето)


Recommended Posts

Я кажете тука сяя кой как си настройва касата,слагате ли резонансни винаги,слагате ли нещо вътре (виждал съм кво ли не наблъскано в каса-от домашни черги до възглавници и други такива<_<))Айде пишете да видиме:unsure:) кой какво ще роди

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително резонансна кожа, иначе звучи като леген. И нищо вътре. Не вярвам аз във възглавници, дунапрени и прочие сволоч. В някакво старо интервю Бъди Рич беше казал "you don't put rocks and stones in your floor tom, so why putting rocks and stones in your bass drum?" <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зависи за какъв стил музика става въпрос.

Не думай:godbless: Мисля че става дума само за домашна музика че на никой Live не съм гледал родопско одеало в кацата,пардон касата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ааа ми тва е доста вярно един вид. Аз като имах барабани преди десетина хиляди години и си бях направил една възглавница дето беше дълга 2 метра. За да докажа първо, че е възглавница спах с нея 1 месец и после я приложих към тогава модерната 18'' каса амати ...

 

Са с виртуалното китче нямам проблеми. Не съм поглеждал какво са ми сложили от ТАМА , но касата звучи добре. Доволен съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато си тропам в мазето не слагам нищо

 

Когато тропам на концерт слагам малка възглавничка, върху която обикновенно лежи микрофона

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

добре де?и аз мисля че касата мойе да звучи много добре без да има некви парцали бътре(в повечето случаи!) на лично моиата много канти без нисхто ватре колкото и внимателно да иа настроивам,а когато сложа една възглавница вътре звучи по добре ама пак е тиха и не се 4ува хубаво тъй че не знам какво да правя!!!!!Някои може ли да даде АКЪЛ :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично си купих навремето едни дъмбели от Ремо нарочно направени за каса - те са два - един за цялата кожа и един само за краищата. На репетиция винаги съм с двете (звука е доста по-тих и плътен). На живо - също - помагам на озвучителя.

Интересно беше че при последните записи в студио бях "на чисто" - без никакво заглушаване и съм супер доволен от звука.

Не знам но може би зависи и от барабаните...

Четох някъде, че каса се настройва винаги на предела на отпуснатото - предполагам че тогава просто няма какво да кънти толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вярно е ,че всичко е до вкус и всеки слага какво ли не или пък не слага нищо! Не знам, ама според мен касата звучи по-добре пълна, а който не вярва нека види това:

 

mpmix050.jpg

 

Предполагам,че всеки е гледал този концерт и знае кой свири с тези барабани на него,а ако не да провери на http://www.mikeportnoy.com/about/drums/ .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като толкова години напълно отричах заглушаването в касата, оня ден на концерта на Фейтс ми се наложи да си променя мнението. Бях си занесъл тъпаните да услужа на Драго от Pantommind, защото нямаше как да си носи неговите чак от Габрово. И на саундчека изведнъж се оказа, че предната кожа изпада в някакъв отвратителен резонанс и избива ужасно като се озвучи с микрофон и трябваше спешно да събирам парцали разни от зад сцената, за да оправим работата. Та така, сега ще си купувам от ония възглавнички на Еванс, то се е видело. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.evansdrumheads.com/EVAProddetail.aspx?ID=EQPAD

http://www.evansdrumheads.com/EVAProddetail.aspx?ID=rgspad

 

В Динакорд да се надяваме да имат, те са вносители на Еванс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.