Jump to content
Българският форум за музиканти

пак за видео монтажи


peshoy2k

Recommended Posts

според мен не е от картата, а ми от тва, че филмите най-вероятно са компресирани, а вегасо трудно се справя с компресирани видео файлове...

ако е филм дето искаш да му махнеш надписите, за да си го врътнеш на сд ползвай virtual dub като на audio и video отмяташ direct stream copy и source audio.

ако пък е филмче, което си снимал на апарата и искаш после да ръчнеш, ползваи widows movie maker или софта, който ти идва с апарата.

или отваряш сичко във вегасо и разкомпресирваш целия материал и така...

имай предвид също, че 1 час некомпресирано видео е около 11GB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може и харда да вижда зора. Ако се опитваш да пуснеш 3 видеота с висок битрейт от един и същи дял на харда, не би се учудил да не смогва :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в Петък вечерта пробвах с хубава видео карта и резултата беше 0, същата работа. Изводът е - видео картата Не участва в процесите. Благодаря на хората, които помогнаха. За мен остава да пробвам на чист Уиндолс, пък дано се оправят нещата :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

за видеомонтажа - картата не ти помага (освен ако не е специална за видео едит, но съвременните ПЦ та се справят...)

обърни MPG-a на DV-AVI голям файл ще стане но няма как..

Не прави файлове по големи от 2GB ... NTFS системата ще се оправи но...ако си на FAT32 файла е неизползваем и язък за отделеното време...

Освен това - системата ще работи по-добре (ще ти показва кадъра по-бързо )когато се чудиш кой кадър да резнеш защото ави-то е поредица от кадри, които системата чете директно от файла докато при мпг има кадри които се получават от предходни и следващи кадри затова се бави при едитинга и превю-то (това е елементарно обяснение ..на ход както се казва...друг път повече...).

ВЕГАС има настройки за качеството на превюто - това може да освободи малко машината...както и за размера на превюто няколко думи ...повечето програми работят различно бързо ако прозореца на превюто е голям или малък...експерементирай но се придържай към минималния на който ти върши работа.

 

по принцим AMD не се слави за добри процесори при видео едит, но от скоро самите софтуери се промениха така че нямаш проблеми с ПЦ то...

 

 

наколко трика за по-бърз монтаж предваритено казвам че ще ти трябва място на харда:

 

1. работи с AVI (DV) PAL ili NTSC според материала който имаш..

2. накълцай материалите и си подреди основния филм може и на един трак... може и без смесване ...НА ОСТРО - както се казва

3. ако има ВИДЕО ЕФЕКТИ (РАЗГРАНИЧАВАМ ОТ ЕФЕКТИ ПРИ СМЕСВАНЕТО) експортни си само файловете + ефектите на отделни файлове (не забравяй да оставиш опашки отпред и отзад ако ще има смесване)

4. сложи си смесванията сега (брой траковете според нуждите) като използваш експортнатите файлове с ефектите - така разтоварваш машината да мисли само за преливанията....

5. експорт на цялото видео...в какъвто формат ти трябва...

 

за търсещите невъзможното:

P4HT 2.6 GHz + 2x256RAM ...MATROX G550 прави превю на 50! трака едновременно, като траковете съдържат освен видео - и графични слоеве с алфа канали и text + motion + BLUR на няколко трака едновременно ....което определено задъхва всяка машина...това е с превю през 2 кадъра т.е. 12.5 сек на ADOBE PREMIERE 6.5 (както и с ADOBE PREMIERE 2 pro ) в режим REAL TIME PREVIEW - PAL DV 25fps.

 

успехи...

Редактирано от jabatajabata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.