Dessy96 Публикувано Май 21, 2013 Публикувано Май 21, 2013 имам следния проблем - ниските тонове ги изкарвам доста добре, обаче сол и ла много рядко успявам да ги докарам без да са фалшиви и тоновете нагоре ми стават едва ли не фалцетни. Работя с вокален педагог, но нагоре винаги става така, научих се да пея с диафрагмата но нищо не помага. Моля помогнете Цитирай
tefata98 Отговорено Юни 8, 2013 Отговорено Юни 8, 2013 Тук няма как да ти помогна.Мога да мо да ти дам съвет : разпявай се само до "Ла".Ако и там ти е трудно,свали един тон надолу. Цитирай
tefata98 Отговорено Юни 8, 2013 Отговорено Юни 8, 2013 Аз стигам чисто до "ДО"...Нагоре ми става трудно,но с фалцет мога доста по-нагоре. - Пробвай го. Успех с пеенето. Цитирай
Euryale Отговорено Юни 21, 2013 Отговорено Юни 21, 2013 Имах такъв проблем и все още си го имам д/г, но незнам дали твоя е като моя. Бях сигурна, че ще фалшивея на високите тонове и ги пях на фалцет, но след като един ден се самозабравих и скриймвах към 2 часа, вместо фалцет излизаше само въздух и нямах избор, освен да пея с цяло гърло и се получи. Незнам дали ще ти помогне, може би ти е дотам диапазона, но ако мислиш, че ще ти помогне, пробвай. Цитирай
viktorian Отговорено Юли 13, 2013 Отговорено Юли 13, 2013 (Редактирано) Много е важна позицията на гласа, особено при високите тонове. Ако пееш на гърло, нямаш шанс да изкараш много високи тонове, другия вариант е ако успееш бързо да ти се умори гласът или да се издереш. Естествено ако някой знае начини по които може да се смени позицията или упражнения да пише, тъй като аз имам същия проблем и то от години. Адски трудно е да се оправи подобно нещо като позицията. Редактирано Юли 13, 2013 от viktorian Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Август 6, 2013 Отговорено Август 6, 2013 Едно упражнение, което можете да пробвате е да се опитате да наподобите звука на скимтящо кученце. По този начин е хубаво да се правят слайд упражнения (примерно 5-1-5 и 1-5-1), за да може да се "настроят" мускулите и слуха за плавно преминаване от "гръден глас/регистър/позиция", към такъв/такава, които да ви дадат достъп до "главов глас/регистър/позиция". Пиша ги така, защото в днешно време много хора ползват тези термини като синоними, което е друга тема, но надявам се стана ясно за какво говорим По същия начин е хубаво да се пеят и 5тонови скали ( примерно 123454321), като начало със скимтене, не със срички от рода на ма/ми. Идеята не е до ми/фа да се пее гръдно/силово/както си знаем и ни е лесно и от там вече да се търси начин за преход... Целта на вокалните упражнения да се намери резонансово добре звучаща позиция на гласа, с подходяща атака и нужната опора, за да може така да започнете разпяването в ниската част на гласа си, че да улесните това преминаване нагоре. И съответно, когато разпявате от горе надолу, да запазите блясъка на високите тонове до долната част на гласа, да няма глухи тонове и понижен ларинкс. Успех, за желаещите мога да предложа вокална помощ по скайп: this_little_bird. Цитирай
Recommended Posts