Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко помощ за начинаещ


YanulDimitrov

Recommended Posts

Здравейте!!! :)) От скоро (2 седмици) се уча да пея вкъщи. Правя някакви упражнения, които много хора ми казаха, че ще  помогнат.  Сега се опитвам да пея http://www.youtube.com/watch?v=dvNXF7aGP2s - реших че не е толкова трудна и е като за моя глас. Когато пея върху песента и чувам гласа на Ози имам чувството, че си пея много добре. Но това чувство заминава, когато пея на караоке. Звуча страшно монотонно и все едно тъкмо съм се събудил.

 

Въпросът ми е дали това ще се оправи с времето или просто гласът ми е гаден :// 

 

А, още един въпрос. Когато певци, като например Jon Bon Jovi пеят, преправят ли си гласа, или просто им е дрезгав? Това страшно много ми харесва, но моят глас е някакси равен. Може би е защото сега се променя, аз съм на 14 години.

 

ПС: Мисля да се запиша скоро на вокални уроци, но много ме е срам :((

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъди спокоен не си единствения който го е срам :D с времето се свиква с пеенето пред хора пробвай преди това да пееш пред приятели ако искаш да свикнеш че някой те слуша

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички минаваме през проблема с пеенето пред хора, но като идеш 2-3 пъти при даден преподавател, започваш да свикваш първо само пред него, после и пред други хора. При мен редовно се случва докато пея да нахлуват разни индивиди в стаята по време на урок, като преди това и аз съм нахлула по време на нечий друг урок, но така е в музикалното. 
Иначе моето мнение е, че ти все пак си само на 14 години, освен това разбирам, че си и момче - не можеш да очакваш много от себе си на тази възраст, особено при положение, че не си взимал никакви уроци и си нямаш понятие от техника на пеене и т.н. Това гадно звучене ще се оправи с времето - (и аз пеех ужасно, когато бях на 14 само дето не го съзнавах), особено ако ходиш на уроци, но трябва да внимаваш, защото пеенето в периода когато ти мутира гласа може да ти прецака гласа. Особено неправилното пеене, каквото със сигурност е при теб. 
С една дума или изчакай още 1-2 години и тогава започни да се занимаваш, или ако ти е толкова зор да се занимаваш - намери си преподавател - той ще ти каже как точно да пееш правилно и така хем няма да си съсипваш гласа,хем ще пропееш по-добре и може би след време ще пееш като Ози, но това последното не го обещавам.
Относно въпроса за дразгавото пеене - ей те т'фа до ден днешен не мога да си го обясня как става - една от преподавателките ми има такъв глас, но тя има възел на гласните струни и от там й идва дрезгавината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.