Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Добро е, има идея.

Като критика, мога да спомена, че изглежда малко празно от гледна точка на перкусии. В dubstep-а е доста застъпен момента със swing groove-a, което дава така нареченото клатене на бийта в този стил. То идва пряко от UK Garage сцената, от където произлиза и dubstep-a. Насоката, която си подхванал, при която бийта звучи празен е правилна, но поне според мен е добре да има тук там някое неравномерно hat-че или ghost snare-че. Оттам идва усещането за double time tempo.

 

Това, което аз правя, е да наредя kick-а и snare-а като за 70 bpm, а перкусиите и чинелите  като за 140 bpm. Понеже виждам, че си фен на Flux Pavilion, ще дам един такъв пример. Още в интрото се усеща тази техника.

 

 

Успех.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Да взема да изровя от архива темата :) Не че в България не се прави дъбстеп, напротив. Ето един мой трак DAW Ableton,масив, фм8, абсинт, чакам "фийдбек"  :greenball:

https://soundcloud.com/vasil-dexter-yordanov/unstable-original-mix

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Оффф понеже не мога да разбера как мога да поствам такива кутийки като вас ето ви един линк.Видях че споделяте авторски дъбстеп и реших аз да се разпиша с последният ми дръмстеп.

 

RealityBulgaria - Парчето звучи някак глухо и тихичко.Надуй го малко.Идеята ти иначе е готина, но за да ефектна дропа ти трябва да е е мнооооого по силен (от към volume и bass).Искам да кажа-БУУУУУМ-тишина-БУУУУУУУМ-тишина.Обаче в твоя случай е бум-тишина-бум-тишина и контраста в композицията, който търсиш се губи.Виж как парчето на BASSSKO звучи много по надуто и шумно.Дъбстепа е шумна музика.

 

BASSSKO - Мноооого добро!!!

 

Както и да е ето го моето парче:

 

https://soundcloud.com/dimitar-rujinov/x-sert-insidethe-alien-ship

Edited by musicman
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

X-sert, благодаря! Не съм сигурен обаче че публиката в България е "узряла" за стила дъбстеп. Въпреки че имаме доста добри автори, повечето от които незнайни, работещи само у тях си, с публика най-добрите им приятели. И това доста демотивира, това е и основната причина да не инвестирам в оборудване, ненужно ми извън домашното ми "студио".

Ако приемаш градивна критика, по-смело "сайдчейнвай" баслинията с "тригър" каса:) нека на финала барабаните да смачкват мелодията :) Парчето като идея ми хареса, като цяло се кефя на дръмстепа доста.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.