RealityBulgaria Публикувано Април 24, 2013 Публикувано Април 24, 2013 Като цяло съм просто слушател на електронна музика,но реших да пробвам какво съм научил от толкова слушане.Очаквам критики по парчето. https://soundcloud.com/realitybulgaria/dont-say-no Цитирай
noflip Отговорено Май 4, 2013 Отговорено Май 4, 2013 Добро е, има идея. Като критика, мога да спомена, че изглежда малко празно от гледна точка на перкусии. В dubstep-а е доста застъпен момента със swing groove-a, което дава така нареченото клатене на бийта в този стил. То идва пряко от UK Garage сцената, от където произлиза и dubstep-a. Насоката, която си подхванал, при която бийта звучи празен е правилна, но поне според мен е добре да има тук там някое неравномерно hat-че или ghost snare-че. Оттам идва усещането за double time tempo. Това, което аз правя, е да наредя kick-а и snare-а като за 70 bpm, а перкусиите и чинелите като за 140 bpm. Понеже виждам, че си фен на Flux Pavilion, ще дам един такъв пример. Още в интрото се усеща тази техника. Успех. Цитирай
BASSSKO Отговорено Ноември 17, 2013 Отговорено Ноември 17, 2013 Да взема да изровя от архива темата Не че в България не се прави дъбстеп, напротив. Ето един мой трак DAW Ableton,масив, фм8, абсинт, чакам "фийдбек" https://soundcloud.com/vasil-dexter-yordanov/unstable-original-mix 3 Цитирай
Propagganda Отговорено Декември 3, 2013 Отговорено Декември 3, 2013 Това е супер добро. Много приятна изненада. Браво! Цитирай
X-sert Отговорено Декември 11, 2013 Отговорено Декември 11, 2013 (Редактирано) Оффф понеже не мога да разбера как мога да поствам такива кутийки като вас ето ви един линк.Видях че споделяте авторски дъбстеп и реших аз да се разпиша с последният ми дръмстеп. RealityBulgaria - Парчето звучи някак глухо и тихичко.Надуй го малко.Идеята ти иначе е готина, но за да ефектна дропа ти трябва да е е мнооооого по силен (от към volume и bass).Искам да кажа-БУУУУУМ-тишина-БУУУУУУУМ-тишина.Обаче в твоя случай е бум-тишина-бум-тишина и контраста в композицията, който търсиш се губи.Виж как парчето на BASSSKO звучи много по надуто и шумно.Дъбстепа е шумна музика. BASSSKO - Мноооого добро!!! Както и да е ето го моето парче: https://soundcloud.com/dimitar-rujinov/x-sert-insidethe-alien-ship Редактирано Декември 12, 2013 от musicman Цитирай
BASSSKO Отговорено Декември 30, 2013 Отговорено Декември 30, 2013 X-sert, благодаря! Не съм сигурен обаче че публиката в България е "узряла" за стила дъбстеп. Въпреки че имаме доста добри автори, повечето от които незнайни, работещи само у тях си, с публика най-добрите им приятели. И това доста демотивира, това е и основната причина да не инвестирам в оборудване, ненужно ми извън домашното ми "студио". Ако приемаш градивна критика, по-смело "сайдчейнвай" баслинията с "тригър" каса нека на финала барабаните да смачкват мелодията Парчето като идея ми хареса, като цяло се кефя на дръмстепа доста. Цитирай
Recommended Posts