Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

взех си  KORG PA 600 ,в момента го разучавам,изглежда  синтезатор  с  много здрав  саунд. Само гледам,че е  GM2 /дженерал миди 2/,трябва ли да  слагам нови  инструменти за мидитата ? Вероятно  трябва да дръпна от сайта на КОРГ инструментите  за CAKEWALK ?

Отговорено

Здравейте,

взех си  KORG PA 600 ,в момента го разучавам,изглежда  синтезатор  с  много здрав  саунд. Само гледам,че е  GM2 /дженерал миди 2/,трябва ли да  слагам нови  инструменти за мидитата ? Вероятно  трябва да дръпна от сайта на КОРГ инструментите  за CAKEWALK ?

За дженерал миди-1 има контрола F0 7E 7F 09 01 F7-дали ще трябва да слагам друга контрола-F0 7E 7F 09 03 F7  за GM 2  ?

• 3 weeks later...
Отговорено

Здравейте,аз продължавам да разучавам клавира.Бих искал да попитам колегите които има КОРГ Па 800-

-на мидитата съм си направил на 4-ти  миди канал да ми е този,който е на клавиатурата-и например свирим хорце-да ми избира излиза акордеон,или свирим някой евъргеиин-да ми избере пиано с програм-ченджа-въпроса ми  къде  да вляза  да направя настройки-на клавиатурата да ми е 4 миди канал, да си правя предварителни настройки-да ми извиква инструментите ?

-друго бих искал да попитам-къде се правят настройки за аудио каналите за микрофоните-има два входа,където вероятно мога да си включвам микрофони и да пеем чрез клавира-къде се правят настройки-високи,..ниски...ефект....на тези два входа ?

Благодаря

• 2 weeks later...
Отговорено

Ще се опитам да ти помогна с няколко неща...

1. За да редактираш миди на самия синтезатор трябва да си в режим на секвензер.

2. Ако редактираш миди на Cakewalk трябва да имаш .ins файла за па600. Има такъв файл..

3. Назначаване на ефекти може да стане в Cakewalk със SysEx, а в клавира когато си в режим на секвензер от копчето меню на екрана ти се показва бутон ефекти...

Късмет за сега....

• 5 weeks later...
Отговорено

Знае ли някой има ли разлика в OS 1.00 предложена от корг на страницата им за Pa600 с дата 05.24.2013г. и операционната система OS 1.00 зареждана до преди тази дата в клавира? Аз имам клавира и на екрана ми се изписва OS версия 1.00 от дата 07.10.2012. Дали има някаква разлика с предложената от корг на тяхната страница? Питам защото имам случаи на забивания на клавира които съм споделил вече.

Отговорено

Предполагам знаете, че  Korg Pa600 има слот за MicroSD card. Ако това все пак е нещо ново за вас заповядайте на фейсбук страничката Korg Pa600. Знаете ли обаче при какви условия може да бъде ползван?

• 2 years later...
Отговорено

При Korg Pa600 MicroSD card слота се използва единственно и само като Security Dongle  при влизане в режим на зареждане на информация в паметта на клавира и допълване на нови сетове към фабричният.

Отговорено

Демек за медия,за прехвърляне на файлове :no: ,за пускане на мидита и запис на такива,за текстове и пр. не се ползва :slap: .Така ли? Или не съм те разбрал правилно :oops: горе? :bravo: