Mandalay Публикувано Август 12, 2006 Публикувано Август 12, 2006 Понеже не видях такава тема, а живо ме интересува - някакви съвети да дадете относно съхранението на микрофони, кондензаторни и динамични, та и лампови, ако има някой Цитирай
in search of odd intelligence Отговорено Август 12, 2006 Отговорено Август 12, 2006 Слагаш си го в кожената чантичка, с която си е дошъл и ако това не ти е достатъчно го слагаш в кутията. Пазиш го от много влажни места и го съхраняваш при стайна температура. В зависимост от микрофона и това дали се чувстваш комфортно си взимаш една донапренена шапчица (как го казах само), хем по-чист звук (е, за кондензаторни е малко безсмислено, но пак съм виждал много музиканти да го правят) хем го предпазваш от устна секреция Всякакви други по-сериозни грижи ми се виждат безполезни. Цитирай
bulby Отговорено Август 13, 2006 Отговорено Август 13, 2006 донапренена шапчица (как го казах само) Неправилно го каза, "дунапрен" се пише Иначе според мен е напълно достатъчно да се съхранява в калъф или куфарче за да не хваща много прах. Най-важното е да не се удря, да не се полива с течности и да не се крещи в него отблизо, защото може да му се увреди мембраната. За друго в момента не се сещам... Цитирай
AlFiA Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 Понеже не видях такава тема, а живо ме интересува - някакви съвети да дадете относно съхранението на микрофони, кондензаторни и динамични, та и лампови, ако има някой По подобен повод днес загрях че дрехите и чорапите на щерката от шкафчето на съблекалнята й мухлясват от влага та реших че трябва да търся пакетчета силика-гел от кутиите за обувки, компютри и всякаква стока, която се транспортира по влакове и самолети... Силикагелът абсорбира влага и всякакви странични миризми. На мен общо взето ще ми трябват доста за теб - за един микрофон мисля че 2 пак. от кутия с нови обувки за микрофона ще са ти достатъчни.. :hello: Цитирай
ronia Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 Боже господи - пък аз се чудя откъде се е взело това пакетче в джоба на чисто новия ми панталон... Едно дали стига за едно микрофонче? Цитирай
Mandalay Отговорено Август 14, 2006 Автор Отговорено Август 14, 2006 @RockoBG - Непременно ще го направя @AlFiA - Мерси за съвета. И на мен ми мина през акъла за силика-гел, но май не се продава. Въпреки това ще пообиколя по разни магазини, може пък във "всичко по левче" да продават и такова нещо Иначе ще си купя нови маратонки, колко му е @in search of odd intelligence и Angermeans - мерси и на вас за полезните съвети Цитирай
Recommended Posts