machoka Публикувано Март 20, 2013 Публикувано Март 20, 2013 Здравейте, клавирът ще ми е първи. За начало ще бъде за домашна употреба и звукозапис, по-нататък във времето може би ще се наложи и за жива употреба тип пиано-бар - евъргрийн. За кръчмарство надали някога ще се наложи. Първо и най-важно.. някой може ли да ми обясни с прост език разликата между: YAMAHA PSR-S650 и YAMAHA MOX6? Плюсове и минуси на двете и каква опция за свързаност имат - миди ин-аут, вокодер има ли PSR-а и т.н, разлика в клавиатурите? Третият вариант ми е KORG PA500 .. обаче четейки форума гледам, че има много софтуерни проблеми, нещо звука му бил тих, забивал чат-пат и най-редовно се ресетват всички настройки? Или пък PA600? Иначе разбирам, че откъм звук бил нива отгоре, пък и дисплея е предимство? Така като гледам цените, опонентите са PSR-S650 vs PA500 и MOX6 vs PA600? Условие е да е нов, защото може да се наложи и някакъв тип изплащане. Другото е, че ми е важно инструментът да има добра сходимост с DAW - специално Cubase и Pro Tools. До колкото знам yamaha вървят с лицензиран Cubase, което за мен си е предимство. и последно, в по-ниския ценови клас какво ви е мнението за Yamaha Piaggero NP-V80 и има ли подобен аранжор (ако това е такъв) при Korg? Цитирай
yamahasynth Отговорено Март 21, 2013 Отговорено Март 21, 2013 Здравей, прегледай сайта, темата за arranger vs. synth./workstation какви са тези животни е предъвквана много. Днес пробвах Корг-овете за които питаш и останах доволен, така че за нов клавир до 2000лв. бих се спрял на РА600 за аранжор и Korg KROME за синт. (много по-як е от Yamaha MOX6). Успех в избора. Цитирай
machoka Отговорено Март 22, 2013 Автор Отговорено Март 22, 2013 (Редактирано) Благодаря ти. Прочетох всички възможни теми и разбрах по-точно какво ми трябва.. а именно аранжор до 2000лв нов, който да има такава възможност за връзка и запис в DAW: и се чудя между KORG PA600, МОX6 (който все пак има някакви аранжорски функции, но главно заради вградения му звуков интерфейс и това, че върви с Cubase) и YAMAHA PSR S710 - което пак е WS, но отново с аранжорски функции, които мисля че ще ми свършат работа честно казано най-клоня към KORG-а, но проблема е, че поне в началото 80% ще ми трябва за студийна работа с компютър и се опитвам да разбера ще ми свърши ли работа за това. Редактирано Март 22, 2013 от machoka Цитирай
yamahasynth Отговорено Март 22, 2013 Отговорено Март 22, 2013 Проблема при този клас свирки тип "китайска пластмаса" до 2000лв. е, че за още 300-400лв. може да вземеш нещо втора ръка (Корг М3 или МОТИФ ХС) и нивото става съвсем друго, но пък ти спомена изплащане... В студиото МОХ-а ще ти свърши отлична работа. Има добър арпежатор, секвенсър, но пък няма семплер. Пробвай, преди да купиш (хвърли едно око и на Корг Кром, буквално удря в земята МОХ-а). Това е от мен. п.п. аранжорите, по-скоро за в кръчмата Цитирай
Recommended Posts