Jump to content
Българският форум за музиканти

Мога ли да пея?


raise.your.voice

Recommended Posts

Ами ще ходя на прослушване при педагог и искам вашето мнение. 

На 14 съм, не съм се занимавала с пеене до сега.. е вкъщи си пея редовно, но да :D

Та искам вашия съвет тази песен става ли за прослушването ми и дали я пея сравнително добре?

http://dox.bg/files/dw?a=550c81e77e

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

    Здравей! Топли ми се сърцето, като видя хора, желаещи да си хапнат от наркотичето... Пеенката е много сериозна работа. Навлезеш ли вътре, няма измъкване след това. :) Повярвай ми. Това е най- силният наркотик.
    Не можеш да пееш. ЗАСЕГА. Т.е. излишно е да се правя на гадняр и така нататък. Малка си още, което е хубавото. Имаш проблеми с интонацията,ритъма, произношението( не, не става дума за английски, или български и тн... иде дума за вокали, нещо, което в чужбина професионалистите изучават много стриктно- vowels), стягаш, не излизаш от гръдното... общо взето, моите поздравления за дето си решила да отидеш при учител! Внимавай какво ти обяснява, слушай го внимателно и споделяй ако трябва после тук в тази темичка. Нормално е да има неща, които няма да са ти ясни, докато не започнеш, но след време ти сама ще откриваш всякакви пречки в себе си, ще ги премахваш, ще си усещаш нещата, контрола на въздуха и всичко останало! 
   Винаги всичко изисква време, изисква отдаденост и работа. Няма случай без тези неща. Винаги трябва да позволиш на тялото да се развие с времето. Ще ти се промени дори и тембърът и всичко. Ако си от по- високите гласове (защото.. засега от чутото много трудно може да се определи.. Може би си алт, но си малка, забога? ) ще си осветлиш темброво нагоре блендите и всичко останало. Цветовата палитра на гласа ще изпъкне с нови модели и начини за подход към тон и всичко. Ти самата ще търсиш начин да променяш песента, да я оцветяваш с различни цветове и тн и тн .. Поздравления още веднъж!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, аз бих те посъветвала да смениш песента. Пробвай примерно

. Просто избери песен, която ти самата ще се чустваш по-добре да пееш. Не е задължително да е известна песен. Тази песен на Адел не е от най-лесните, има време, ще стигнеш и до нея :). Кои други изпълнители обичаш да слушаш и кога ти е прослушването?

Момичетата на твоята възраст обикновено имат все още дъхава атака, а при теб това не е така, личи си, че се стараеш, слушаш, опитваш да наподобиш това, което чуваш като пеене и да намериш начина как да го постигнеш с твоя глас. Ти опитваш ли се да анализираш това, което правиш като пееш, усещанията, които имаш в тялото, свържваш ли ги с нещо? Стремиш се да пееш всичко гръдно, използваш много сила, мнозинството самоуки певици го правят, даже някои никога не се научават на друго, така че няма нищо странно или извън нормата при теб :). Контролът върху дишането и опората не са на място и затова не можеш да се справиш с преминаването през ниския брейк ( т.е. ниските тонове в тази песен ти изчезват, идват ти ниски), съответно не можеш да стигнеш и високите тонове с тази си постановка :). Което е нещо съвсем нормално. Хубавото е, че имаш музикален усет , очевидно и желание/амбиция имаш, и с правилен подход, с подходящ репертоар мисля, че ще дръпнеш напред бързичко.

Пиши как е минало прослушването. Успех от мен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аве тя и Stay не е никак по- лесна. Има разни динамики и така нататък, които е невъзможно един неопитен певец да стори, имайки предвид факта, че той все още се опитва да пее, да натъмани звъка и (дори.. улучването на тоновете) и не мисли за динамиката и интонацията, които са най- градивната част за една фраза, ако искаш да е емоционална и красива. 
 Песента на Адел е достатъчно показателна. Нека работи  с нея, смъкни си я и работи с нея. Спазвай динамиките, дори ако искаш, пробвай да имитираш певицата, просто за да придобиеш представа кое как става. Но не те карам да имитираш постоянно, в никакъв случай, но засега ще е градивно. Спирай фразите, дишай, гледай да спазваш динамиката, добавяй звънкост в гласа. Следи фразите да не се накъсват нелогически. Във всичко има логика, нали така? Не можеш да кажеш " АЗ ТОЛКОВА..... те обичам.."  без да е съотнесено с фоновото оформление от кулминацията между звук, глас и тн тн тн тн..

 Обещавам ти, че ще има суперски резултати :)) Продължавай все напред. Ако имаш някакви по- конкретни въпроси винаги можеш да ме добавиш и да питаш. Вечерно време давам съвети в скайп 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"смъкни си я и работи с нея"? Замечательно :secret: .

Чакам да препоръчате и подходяща тоналност (обосновано, разбира се)  .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  @ Viara Ivanova,
Не разбрах. Някакво иронично несъгласие ли бе това? 
Това е доказан метод. В процеса на " вадене " на гласа, изграждане на подход и т.н. е важно да не се пресилват нещата, да си получаваш "памет" на усетите, да натрупваш умения и след като е завършен този етап, да градиш качеството отгоре.

 То човек да се чуди да пише ли, да не пише ли в този форум вече... Помагаш, а те хранят. Не пишат хората- пак зле.
Но да, нещата са свързани, т.е. вече придобиват смисъл. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зададох въпрос. Като гледам сте написали всичко друго, само не и отговор. 

Препоръчвате смъкване на тоналност. Бъдете по-конкретни, ако наистина желаете да сте от полза, споделете тоналността, която препоръчвате.

Аз чета Вашата препоръка и не мога да разбера Вие въобще чули ли сте аудиото, което момичето е пуснало?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.