Jump to content
Българският форум за музиканти


MusicDivision

Recommended Posts

2501.jpg

 

 

 

Prodipe е френска компания, специализирана в това да осигурява интересни и качествени решения за бюджетния клас на звукозаписната техника. Сред предлаганите продукти са богат набор от динамични, кондензаторни и лентови (ribbon) микрофони, USB аудио интерфейси, студийни монитори, слушалки, както и стандартните микрофонни аксесоари.


С Prodipe работят и колаборират някои от най-уважаваните френски звукови инженери като Людовик Ланен и музиканти от ранга на Клод Салмиери. В дизайна и изработката на продуктите на компанията е вложен много опит в озвучаването на живо и студийната работа.

Ние, екипът на Music Division, вече имахме възможност лично да се уверим с ушите си, че това е така. Не крием, че сме силно впечатлени от продуктите, които за момента имахме възможност да изтестваме. Нека ви представим някои от личните ни фаворити:

 

 

 

 

7fb770f34c796f7501d3cf0f0dc39075_XL.jpg

  • ТТ1 Lanen Instruments - Този инструментален динамичен микрофон на съвсем скромната цена от 76лв ни изуми с богатия си детайл и версатилност. Той е специално създаден за запис на акустичния звук на струнни, духови, перкусионни инструменти и брас секции, но също така се справя чудесно и с китарни усилватели, барабани (снеър, томове и оувърхеди) и основни или бекинг вокали.  Толкова ни хареса, че решихме да го използваме като основен микрофон за нашата 
     и можете да го чуете там :)

 

1c0ae2205709722b62e843abc0471a55_XL.jpg

  • Ribbon 1 - Прекрасен лентов микрофон на много достъпна цена, създаден в колаборация с Людовик Ланен, който го описва като "носещ това топло и натурално звучене на музиката от 50те и 60те". Въпреки деликатната си натура, той може да понесе много силни нива и да опитоми дори най-мощният китарен усилвател, като за целта има и много бърз респонс, и ще придаде обем и мекота на микса ви. Тествахме го на няколко китарни халф-стакове и комбота и резултатите направо ни отвяха, особено в комбинация с динамичен мик! Ribbon 1 може да бъде интегрална част от всяко студио и е много подходящ за китари, оувърхеди, брас и духови инструменти, акустично пиано, оркестрални секции и гласове и много други.

 

64d93d666355a43c4a86679a030d35b6_XL.jpg

  • Drums Microphones ST8 - Нискобюджетен комплект от 8 микрофона, които ви дават всичко необходимо за да озвучите изключително качествено и акуратно вашите барабани. ST8 е личният избор на именития френски студиен барабанист, Клод Салмиери. Комплектът включва: 1 динамичен микрофон за бас каса; 3 много вертисатилни микрофона за томове, които може да ползвате и за перкусии; 1 микрофон за соло барабанче; 3 кондензаторни оувърхед микрофона, които също можете да използвате с всякакви струнни инструменти. Включени са също здрав кейс, 3 ветробрана и 3 холдъра за оувърхедите.

 

edc1d0314df26f4954651131e82a7939_XL.jpg

  • Professional Active Studio Monitor Pro 5 V2 - Тези компактни активни монитори предлагат висококачествени компоненти, каквито едва ли ще намерите другаде в този ценови клас. С алуминиеви 5-инчови бас говорители, silk dome пищялки и 75W мощност, Pro 5 V2 свирят много балансирано и неутрално, давайки ви акуратна представа къде се намирате в микса ви. Вече имахме възможност да ги изпробваме като референтни монитори при озвучаване на живо и останахме много впечатлени.

 

 

Повече информация за всички предлагани продукти на компанията можете да получите на сайта на Prodipe, а също така и да посетите шоурума ни на бул. Черни Връх 47.

 

 
Редактирано от MusicDivision
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.