mupcku Публикувано Януари 31, 2013 Публикувано Януари 31, 2013 Здравейте, извинявам се за невежото изказване, което предстои от моя страна, но съм доста новичък и се надявам с вашата любезна помощ да поувелича знанията си Имам 2 трилентови тонколони, които ползвам от доста време, наскоро се случи така, че ги "понапънах" малко(не по моя вина, разбира се), в следствие на което пренавих единия басов говорител, и смених двата трилентови филтъра. Ще ви разкажа за компонентите, и после ще си задам въпроса. Баси : Eminence Delta 15LF, среди Eminence Beta8A, високи : Oberton HL50, филтри : oberton 3way. След като пренавих единия "изгърмял" бас, открих и друг проблем....едната среда свири, но при малко повече мощност започва да бръжди, което ме навежда на ясната мисъл че говоритея е за ремонт, но не мисля че е за основен или за пренавиване, тъй като при проблема, който имах с единия бас, говорителя изобщо не свиреше! Предполагате ли какъв точно може да бъде проблема в говорителя? Благодаря ви предварително! (Извинявам се, ако съм объркал мястото на темата!) Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Януари 31, 2013 Отговорено Януари 31, 2013 Разлепена шпула или звукова бобина примерно. Пак е за ремонт, не по-евтин от пренавиване. 1 Цитирай
Recommended Posts