Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Преди няколко години си купих един микрофон - Shure C606:

shure_c606.jpg

Интересно ми е, става ли за нещо този микрофон. Някой ми беше казал, че ставал основно за говорене, не бил подходящ за пеене.

Отговорено (Редактирано)

[Интересно ми е, става ли за нещо този микрофон. Някой ми беше казал, че ставал основно за говорене, не бил подходящ за пеене.

http://www.shure.com/microphones/performan...odels/c606w.asp

На втория линк в една малка снимка е точно твоя модел с606 а с606w мисля че би трябвало да си прилича с предния,за който инфо няма.Виж сам !

Редактирано от Ivan
Отговорено

[Интересно ми е, става ли за нещо този микрофон. Някой ми беше казал, че ставал основно за говорене, не бил подходящ за пеене.

http://www.shure.com/microphones/models/c606w.asp

Това съм го прочел, става въпрос за personal experience.

Отговорено (Редактирано)

чесно казано вече писах кои са според мен микрофоните за пеене!този си е за караоке.така си и пише в характеристиката му.ако мислиш,че ти върши работа,защо питаш?!?

Редактирано от Topsun
Отговорено
чесно казано вече писах кои са според мен микрофоните за пеене!този си е за караоке.така си и пише в характеристиката му.ако мислиш,че ти върши работа,защо питаш?!?

И други работи пише в характеристиката му...или това няма значение:)

Отговорено (Редактирано)

Хмм - що питам ли ? Ами не е твоя работа - КАТО НЕ ИСКАШ НЕ ОТГОВАРЯЙ :)

Иначе питам защото ми е интересно каква е разликата между такъв микрофон и нещо по-добро - например sm58.

Да - виждам и двата са cardioid dynamic microphone и единият е от 50 Hz до 12Khz, а другият от 50Hz до 15KHz, но от това не ми става особено ясно каква е разликата на практика.

Ако случайно някой е имал вземане даване с този микрофон, нека сподели :)

А на статистите тука мога да им кажа само едно - КЪШ ПТИЦИ ПРОКЛЕТИ :killyou:

пс. Тва в ръката на зеленото човече не е брадва, а C606 - тежи не по-малко от един средно статистически чук, така че КЪШ ДОКАТО Е ВРЕМЕ ;)

Редактирано от niki123bg
Отговорено
пс. Тва в ръката на зеленото човече не е брадва, а C606 - тежи не по-малко от един средно статистически чук, така че КЪШ ДОКАТО Е ВРЕМЕ :cheers:

xaxaxaxaxa :cheers:

Отговорено

shure_c606.jpg

Интересно ми е, става ли за нещо този микрофон. Някой ми беше казал, че ставал основно за говорене, не бил подходящ за пеене.

Получаваш информация направо от извора :)

Първо: Тва дето го пише в сайта на Шуър не е вярно!!!

С606 е 15КХц

СМ58 18 КХц

иначе имам същия микрофон за който говориш.

Не го изхвърляй :)

Става и за пеенер естествено далечко от СМ58 и други такива ама като нямаш става

Иначе и за озвучаване на

барабанче доста приличен звук се постига с него

Така че пак:

Не го изхвърляй :read:

:)

Отговорено (Редактирано)

С606 е 15КХц

СМ58 18 КХц

Не го изхвърляй :D

Става и за пеенер естествено далечко от СМ58 и други такива ама като нямаш става

Иначе и за озвучаване на

Така че пак:

Не го изхвърляй  :read:

:)

:):):)

Много съм благодарен, ще черпя при първа възможност :)

Ясно, значи няма да го изхвърлям. Напоследък ме е обхванала мания на тема техника и си мислех да си взема един СМ58 с тайната надежда, че току виж с по-хубав микрофон гласът ми зазвучи страхотно на записи, но май няма никакъв смисъл.

Аз по принцип не ставам за пеене - просто нямам глас (5 минути с пианото ме убеждават на 300%), но ме кефи да си тананикам разни парчета :) Ще продължа с това чудо на техниката (взел съм му стойка, че като го държа по-дълго време ми отмалява ръката :))) )

Аааа да - другата ми идея е да си записвам акустичната китара (класическа китара) с него. Резултатът засега е плачевен, поради липсата на добър предусилвател за микрофона, но този проблем ще го реша в скоро време с мишпулт или някое усилвателче за микрофон на берингер.

Редактирано от niki123bg
Отговорено

За запис на акустични китари ти препоръчвам кондензаторен микрофон на аудиотехника.

Страхотно съотношение цена качество-преди 7-8 месеца струваше 200лв.

Перфектен е и за чинели и групови вокали.

Шарк Арт са вносители

Отговорено
За запис на акустични китари ти препоръчвам кондензаторен микрофон на аудиотехника.

Шарк Арт са вносители

Интересно. Шарк Арт имат ли представителство в София. Във Варна ги знам къде са.

Отговорено

Шарк Арт са вносители

Интересно. Шарк Арт имат ли представителство в София. Във Варна ги знам къде са.

Да имат.

Магазина е на една пряка н а фритоьф нансен.

Купувал съм доста неща от там.Една мацка работи там познавам я.Отиди щи обърне внимание.

• 4 weeks later...
Отговорено

абе я да се изкажа и аз тука , тъй като имам 2 броя С606 ...

значи предимно правя тежки вокали и за тях специално тоя микрофон си е идеален ... (по разбираеми причини :headbang: ) ... става и за чисти , но в не много голям диапазон ...

та мисълта ми беше ... зависи за какво точно ще го ползваш ... за моите нужди специално е идеален ... блек вокали + малко чисти тук таме ... иначе едва ли става за оперни певци :):headbang:

Отговорено

С606 е 15КХц

СМ58 18 КХц

Не го изхвърляй :D

Иначе и за озвучаване на

Така че пак:

Не го изхвърляй  :read:

:D

:D:P:P

Много съм благодарен, ще черпя при първа възможност :D

Ясно, значи няма да го изхвърлям. Напоследък ме е обхванала мания на тема техника и си мислех да си взема един СМ58 с тайната надежда, че току виж с по-хубав микрофон гласът ми зазвучи страхотно на записи, но май няма никакъв смисъл.

Аз по принцип не ставам за пеене - просто нямам глас (5 минути с пианото ме убеждават на 300%), но ме кефи да си тананикам разни парчета :) Ще продължа с това чудо на техниката (взел съм му стойка, че като го държа по-дълго време ми отмалява ръката :))) )

Аааа да - другата ми идея е да си записвам акустичната китара (класическа китара) с него. Резултатът засега е плачевен, поради липсата на добър предусилвател за микрофона, но този проблем ще го реша в скоро време с мишпулт или някое усилвателче за микрофон на берингер.

Щеше да черпиш ти :D