Jump to content
Българският форум за музиканти

Пеене + дрънкане


Bleach

Recommended Posts

Свиря почти от година. И имам един проблем. В момента в който започвам да пея загубвам представа какво свиря. Нормално ли е това? Трябва ми още практика естествено. Има ли ли сте подобни проблеми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НОрмално е, трябва ти още време и практика.Не се плашункай все ки минава от там.Макар че и това си е талант де,не на всеки му се отдава с лекота да го прави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми повтаряй частите от песента, на които свириш, докато не ги свириш напълно машинално. после като спреш да мислиш за китарата почвай да попейваш :lol:

другият ваиант е, ако е по-сложен ритъма, да удряш акордите само, за да маркираш промяната им - например по 1 акорд на всеки такт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз от много отдавна мога да пея докато свиря само че има един проблем-гласа ми не е добър и се получава характерно пубертетско стържене :headbang: Иначе ми ме стига да изсвиря 3-4 пъти песента и да я чуя и вече нямампроблем със сверенето и пеенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз като се понаучих да свиря (не бях направил една година свирене) и то просто само си дойде :green:

Както колегата по-нагоре спомена от начало ми беше доста гадно и на мен да пея като хората(не че съм голям певец, но ми се губеше гласа от старание да свиря правилно)!В последствие югледах да науча пръстите си да свирят много точно песента, за да може гласа ми да се "нагажда" към нея.Така лека полека става...

Сега се мъча да пея и да свиря master of puppets на припева, както и Creeping death(там рифчето е малко бързичко ама и него ше опраим :headbang: )

Така че както и @jfog каза, приятел, не се плаши всичко ше дойде с времето си :read:

Редактирано от Crimson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах на мен гласът ми не само е "пубертетски" :headbang:, но и много носов (това е от неправилна техника предполагам, ама нямам време да търся инфо тия дни), а аз все пак се мъча. или по-скоро мъча тези около мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 7 месеца свирене се научих да пея и да ДРЪНКАМ едновременно! :headbang:

 

Разложените акорди + пеене все още не ми отдават, просто доста повече опит се иска! Да не говорим, че основно свиря сола

 

При мен започнаха така нещата:

 

1. В самото начало, докато дрънках акорди дясната ми ръка отвреме на време забравяше ритъма! (нормално)

2. В последствие, започанах да се помъчвам да пея, докато дрънкам(не ми се отдаваше, ритъма с дясната ми ръка се губеше, а на всичкото отгоре щом е сбъркан ритъма пея фалшиво :wow: )

3. В последствие, китарата ми стана автоматична :headbang: Имайки предвид, че не съм учил грам солфеж, имам голям обем на гласеца :) Преди време бях тенор, сега може би съм баритон, или май някакъв хибрид! Ще накарам да ме проверят на пианото! :) Твърдя че мога да пея и дрънкам и в общи линии съветвам всеки, който е по начинаещ от мен да дрънка до припадък, когато спре да я мисли - започва да пее! Философията не е сложна! За мен няма хора, които пеят фалшиво, има такива които не знаят как да пеят! :headbang: Имам приятели които гласовете им са толкова басови, че прозорците се клатят като говорят, но могат да държат супер високи. Както и да е, отплеснах се, надявам се да съм помогнал, поне малко! :guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.