npace Отговорено Юли 14, 2006 Share Отговорено Юли 14, 2006 ъъ въпрос тъй като тези ми струни са прекалено дебели за да интонирам китарата правилно (грифа не стига хах), а на бриджа - с нормално тремоло съм - има едни пружинки около болтовете дали тези пружини мога да ги махна? макар че по-скоро ще мина просто на предишните струни. защото тез пружини пречат на частите на бриджа да стигнат до край назад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 17, 2006 Share Отговорено Юли 17, 2006 Еми в такъв случай просто целия бридж трябва да се измести назад ако е толкова лошо положението. Иначе предполагам, че не всички пружини пречат, така че която пречи можеш просто да я скъсиш/отрежеш/смениш, за да не пречи, а пак да си изпълнява функцията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 17, 2006 Share Отговорено Юли 17, 2006 е аз питах каква и е функцията да бута бриджа за тази струна максимално напред ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 17, 2006 Share Отговорено Юли 17, 2006 Ами функцията на тези пружинки е да бутат всяко магаренце напред, до където им позволяват болтчетата отзад и същевременно да не могат да мърдат напред-назад. Вярно, че самите струни ги натискат, но ако няма пружина е възможно все пак да се изместят. А предполагам си разбрал, щом си се занимавал с тази част, че дори и съвсем малко мръдване на магаренцата, води до големи промени във фината настройка (интонацията) и в самата настройка на струните като цяло. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Юли 17, 2006 Share Отговорено Юли 17, 2006 според мен можеш да минеш и без тия пружини, липсата на пружина ще ти даде още 2-3 мм без да ти се нагала да местиш целия бридж - нещо което си е сериозно начинание Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 17, 2006 Share Отговорено Юли 17, 2006 аха има го тоя момент че е възможно да се разстройва иначе аз като свиря сменям по 3 настройки на ден и съм посвикнал да ръчкам за това си мисля, че трябва да си хвана някои струни, които са примерно десетки долу и .11 на дебелите струни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Юли 17, 2006 Share Отговорено Юли 17, 2006 иначе аз като свиря сменям по 3 настройки на ден и съм посвикнал да ръчкам Защо сменяш настройките толкова често? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Юли 17, 2006 Share Отговорено Юли 17, 2006 то и аз правих така, ама докато имах китара с фиксиран бридж... кеф ти дроп, кеф ти в ре, в си и т.н. и си свириш парчета които те кефят ама с флойда нема как ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts