mmanson Публикувано Юли 12, 2006 Публикувано Юли 12, 2006 Нормално ли е втора седмица вече свиря Fade To black а там първото соло бързата част не мога да я изсвиря както трябва. Дайте някакъв съвет. Вие свирили ли сте я , и също така колко време ви отне да го изгладите ? Цитирай
Korn Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 еми един мой приятел ме накара преди половин година да го изсвиря(като преди изобщо не бях поглеждал соло китарата на тази иначе готина песен), но така и не можах, а тогава имах горе долу 3 годишен "стаж" и като му се издразних...висял съм две нощи докато не я изсвирих...със sweep picking и се напших от радост.... Цитирай
LOE Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 (Редактирано) Нормално ли е втора седмица вече свиря Fade To black а там първото соло бързата част не мога да я изсвиря както трябва. Дайте някакъв съвет. Вие свирили ли сте я , и също така колко време ви отне да го изгладите ? пробвай да го свириш бавно, с метроном, като намериш темпо на което можеш да го свириш го упражнявай на това темпо докато самите движения почнат да ти идват от вътре, след това почни да вдигаш темпото по малко, докато стигнеш оригиналното корн - как си свирил това соло със суийп пикинг като то там арпежи нема, да не говорим че цялото соло е на 3 струни, и изобщо няма пасажи които да подхождат на такъв пикинг? Редактирано Юли 12, 2006 от LOE Цитирай
Guest Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 (Редактирано) Има си суип, или поне аз така се мъча да го свиря, първото соло бързите арпежи: E--------------14-17-14-------------15-14-------------------------- B-----------15-----------15-----------------15-------17--15--14--- G----------------------------16-----------------14------------------- и т.н. Ми аз го мажа или го свирим по-бавно цялото интро с групата и тогава ги оправям. Тренирай мноооогоооооо бавно, с метроном, и ще се получи Поне аз така направих и почнах да го свиря доста по-добре. edit: таб-а на солото излезе малко грозен, но се надявам че ще ме разберете за коя част говоря. Редактирано Юли 12, 2006 от _-BlackDragon-_ Цитирай
CaptiveAlien Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 (Редактирано) О, да по моите разбирания е дооста нормално. Мъча се с това солце откак имам кухарка (и там го мъчех, със пръстче-пикинг, пак ставаше). Но естествено още като взех ел. китарата и при по-бързо изсвирване почнах да го мажа като за световно. След голямо чудене, карате движения за вдигане на пръсти (за да не звучат струните заедно) и наиситна МНОГО бавно свирене доста пъти, взех да го пооправям вече, ама има кво да се работи... Е вярно стажът ми е малко, но често имам чувството, че съм идиот П.П. Суиип пикинг не се мъча да ползвам тука. П.П.2 Един допълнителен въпрос по песента - А как се свири частта веднага след това солце с перце. С пръсти я свиря да кажем добре, обаче с перце Редактирано Юли 12, 2006 от CaptiveAlien Цитирай
NitroBGA Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 Ако свириш от вчера или от оняден скоро няма да я направиш, не се приеснявай. Нещата стават с времето. И аз исках в началото да съм много добър ама - на. И сега не съм след (ееехееееееей) колко време. Цитирай
mmanson Отговорено Юли 12, 2006 Автор Отговорено Юли 12, 2006 ами това след солото става с перце много лесно човек . Мъчих го към половин час и сега звучи почти като оригинала . Много бавно с перце ( гледай си дясната ръка , и после автоматично става без дори и да я поглеждаш ) и после ще стане по-бързо Цитирай
Recommended Posts