Jump to content
Българският форум за музиканти

Ampeg PF-500


Yves

Recommended Posts

Някой пробвал ли е /сравнително/ новите portaflex серии? Идея къде може да се чуят в България?

 

Динакорд има някакви Ампегчета, но не и този, същото важи и за уж официалния представител Бозов.

 

Знам, че има поне 2 на хора от форума, ще съм благодарен някой да се обади та макар и с бегли впечатления.

 

 

Бях се засилил към Warwick WA300, обаче Ампегчето звучи много добре в ютюб, а и е много малко. Зверски ме привлече ефект лупа, който може да се смесва с чистя сигнал, нещо, което поне аз много бих се радвал да имам защото използвам почти винаги лек драйв.

 

Мерси предварително за акълите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами точно днес взех едно такова същото за рок клуба в Чирпан !!! Гледам, че си от Пловдив ... когато пожелаеш можеш да го чуеш в комлект с хубав бокс на Ампег - само си носи бас китарата и ефекти каквито използваш там.

В тая връзка искам специално да благодаря човека, който ми го продаде (Иван Шишков от Пловдив ), за изключителната коректност и добронамереност към това което се опитваме да правим в нашият град.

Редактирано от mitaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ти си човекът, който ме е изпреварил :D Имах интерес към същата бройка, но след като го изпуснах просто няма къде да го чуя и затова търся мнения :)

 

Честито да ти е, изглежда готина машинка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам не знаех, че става въпрос за един и същ амп. Ти явно не си прочел внимателно това което съм написал - по всяко време си добре дошъл в Чирпан да го чуеш. От центъра на Пловдив до Тракия е толкова колкото до Чирпан само дето няма светофари и трафик по пътя !!! Ако ти хареса мисля, че не е проблем да го намериш на сходна цена ...като тази например:

 

 

http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/ampeg-pf-500-portaflex-500w-bass-amp-head

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Е не е баш толкова разстоянието, но благодаря за предложението :):cheers2:

 

 

Все пак някой друг да изкаже впечатления? :secret:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Един UP на темата, тъй като мен също ме интересува въпросния усилвател... Някой нещо? :secret:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами айде да кажа няколко думи понеже вече имам някави първични впечатлния (макар и само като слушател). Нашият PF-500 вече направи бойното си кръщение в клуба. Саунда му е просто стрхотен особенно в комплект с оригиналният бокс на Ampeg 410. Корекциите му се чудесни - бързо и лесно можеш да направиш саунда за стила музика който свириш. Вграденият компресор е доста прозрачен и работи много добре. DI изхода също е много добър ... не знам какво повече да кажа освен, че съм изключително доволен - саунда на бандите в клуба се подобри драматично. Мисля, че тоя амп е добър избор - за тия пари получваш типичното Ампег качество в супер компактен дизайн. Скоро ще ни гостува един добър басист с добър бас - ще го накарам да изсвири нещо яко за да запишем едно демо с добро качество ...

 

ampeg.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

yordaniy, аз и преди поста на mitaka бях решил - поръчвам един за Коледа, въпросът сега е в кабинета :D Ако имаш мерак след месец носи Спектъра и да пробваме :P

 

Изчетох де-що има ревю и мнение изгледах и всички клипчета. Общо взето хората са категорични, че си звучи като истински Ампег, нищо, че е дребен. По функции доста прилича на SVT 7 Pro, според някои мнения горе-долу така и звучи. Като прибавиш и фактът, че хората си го носят в чанта за лаптоп....

 

Единствените лоши отзиви, които прочетох са, че "не обича" 4 омови кабинети....което не разбирам какво значи...

 

Има и няколко оплаквания за умряли бройки, ама предполагам, че за всеки усилвател може да се намери такова нещо в нета.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това си е оферта! :-)

 

Ама усилвателят е обявен като 500W @ 4 ohm, не знам защо да не харесва 4-омови кабинети... Иначе, аз лично съм върл фен на предефинираните комбинации. Един вид: за този амп - кабинет от PF-серията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам въпросителна за кабинета, защото за PF кабинетите също има различни отзиви. Наистина изглеждат страхотно с този толекс, обаче при разлика от само 200лв между PF 410 и изпитаната класика SVT 410 HLF....има дилема :) Дори 210 и 115 кабинетите пак са си доста скъпи и определено има добри други опции за тия пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го ползвам от няколко месеца. Преди това основният ми амп беше и все още стационарно е SVT04PRO :) Откакто се сдобих с PF-а, големия Ампег е излизал от студиото 2-3 пъти ! Определено има разлика в звука, но е абсолютно приемлив компромис, а редуцирането на фитнеса е значително ! Нося си го в старата чанта от лаптопа заедно с всички кабели ! Моя вече нескромен като продължителност опит показва, че кабинета има много по-голямо значение, естествено един качествен риг се състои от всичките си компоненти ! Комбинацията от SVT410HLF и PF500 e абсолютно задоволителна за мен ! А освен него имам 2 по-малки кабинета с 2х10 и 1х15 неодимови драйвъри, които са под 20 кг всеки, но определено компромисите в тоталния звук на риг-а са по-големи в сравнение с 410HLF. С две думи препоръчвам дребосъка с качествен кабинет ! Успех с техниката и най-вече с музиката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е такъв отговор чакахме :rocker: Благодаря за което :)

 

 

Това за 4-те ома и аз не съм сигурен какво значи, но моята логика е, че е свързано с вече известния проблем с "умирането". Известен брой хора се оплакват, че като го напъват им светва някаква fault лампа и усилвателя не работи известно време.

 

Това, което се надявам е, че Ампег са взели мерки и новата партида на Томан, която ще е налична след 10-ина дни е ъпдейтната :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.