Yves Публикувано Ноември 7, 2012 Публикувано Ноември 7, 2012 Някой пробвал ли е /сравнително/ новите portaflex серии? Идея къде може да се чуят в България? Динакорд има някакви Ампегчета, но не и този, същото важи и за уж официалния представител Бозов. Знам, че има поне 2 на хора от форума, ще съм благодарен някой да се обади та макар и с бегли впечатления. Бях се засилил към Warwick WA300, обаче Ампегчето звучи много добре в ютюб, а и е много малко. Зверски ме привлече ефект лупа, който може да се смесва с чистя сигнал, нещо, което поне аз много бих се радвал да имам защото използвам почти винаги лек драйв. Мерси предварително за акълите Цитирай
mitaka Отговорено Ноември 7, 2012 Отговорено Ноември 7, 2012 (Редактирано) Ами точно днес взех едно такова същото за рок клуба в Чирпан !!! Гледам, че си от Пловдив ... когато пожелаеш можеш да го чуеш в комлект с хубав бокс на Ампег - само си носи бас китарата и ефекти каквито използваш там. В тая връзка искам специално да благодаря човека, който ми го продаде (Иван Шишков от Пловдив ), за изключителната коректност и добронамереност към това което се опитваме да правим в нашият град. Редактирано Ноември 7, 2012 от mitaka 1 Цитирай
Yves Отговорено Ноември 7, 2012 Автор Отговорено Ноември 7, 2012 Значи ти си човекът, който ме е изпреварил Имах интерес към същата бройка, но след като го изпуснах просто няма къде да го чуя и затова търся мнения Честито да ти е, изглежда готина машинка Цитирай
mitaka Отговорено Ноември 7, 2012 Отговорено Ноември 7, 2012 Съжалявам не знаех, че става въпрос за един и същ амп. Ти явно не си прочел внимателно това което съм написал - по всяко време си добре дошъл в Чирпан да го чуеш. От центъра на Пловдив до Тракия е толкова колкото до Чирпан само дето няма светофари и трафик по пътя !!! Ако ти хареса мисля, че не е проблем да го намериш на сходна цена ...като тази например: http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/ampeg-pf-500-portaflex-500w-bass-amp-head Цитирай
Yves Отговорено Ноември 8, 2012 Автор Отговорено Ноември 8, 2012 Е не е баш толкова разстоянието, но благодаря за предложението Все пак някой друг да изкаже впечатления? Цитирай
yordaniy Отговорено Ноември 16, 2012 Отговорено Ноември 16, 2012 Един UP на темата, тъй като мен също ме интересува въпросния усилвател... Някой нещо? Цитирай
mitaka Отговорено Ноември 18, 2012 Отговорено Ноември 18, 2012 Ами айде да кажа няколко думи понеже вече имам някави първични впечатлния (макар и само като слушател). Нашият PF-500 вече направи бойното си кръщение в клуба. Саунда му е просто стрхотен особенно в комплект с оригиналният бокс на Ampeg 410. Корекциите му се чудесни - бързо и лесно можеш да направиш саунда за стила музика който свириш. Вграденият компресор е доста прозрачен и работи много добре. DI изхода също е много добър ... не знам какво повече да кажа освен, че съм изключително доволен - саунда на бандите в клуба се подобри драматично. Мисля, че тоя амп е добър избор - за тия пари получваш типичното Ампег качество в супер компактен дизайн. Скоро ще ни гостува един добър басист с добър бас - ще го накарам да изсвири нещо яко за да запишем едно демо с добро качество ... 1 Цитирай
Yves Отговорено Ноември 19, 2012 Автор Отговорено Ноември 19, 2012 (Редактирано) yordaniy, аз и преди поста на mitaka бях решил - поръчвам един за Коледа, въпросът сега е в кабинета Ако имаш мерак след месец носи Спектъра и да пробваме Изчетох де-що има ревю и мнение изгледах и всички клипчета. Общо взето хората са категорични, че си звучи като истински Ампег, нищо, че е дребен. По функции доста прилича на SVT 7 Pro, според някои мнения горе-долу така и звучи. Като прибавиш и фактът, че хората си го носят в чанта за лаптоп.... Единствените лоши отзиви, които прочетох са, че "не обича" 4 омови кабинети....което не разбирам какво значи... Има и няколко оплаквания за умряли бройки, ама предполагам, че за всеки усилвател може да се намери такова нещо в нета. Редактирано Ноември 19, 2012 от Yves Цитирай
yordaniy Отговорено Ноември 19, 2012 Отговорено Ноември 19, 2012 ^ Това си е оферта! :-) Ама усилвателят е обявен като 500W @ 4 ohm, не знам защо да не харесва 4-омови кабинети... Иначе, аз лично съм върл фен на предефинираните комбинации. Един вид: за този амп - кабинет от PF-серията. Цитирай
Yves Отговорено Ноември 19, 2012 Автор Отговорено Ноември 19, 2012 Имам въпросителна за кабинета, защото за PF кабинетите също има различни отзиви. Наистина изглеждат страхотно с този толекс, обаче при разлика от само 200лв между PF 410 и изпитаната класика SVT 410 HLF....има дилема Дори 210 и 115 кабинетите пак са си доста скъпи и определено има добри други опции за тия пари. Цитирай
bobyr Отговорено Ноември 21, 2012 Отговорено Ноември 21, 2012 Аз го ползвам от няколко месеца. Преди това основният ми амп беше и все още стационарно е SVT04PRO Откакто се сдобих с PF-а, големия Ампег е излизал от студиото 2-3 пъти ! Определено има разлика в звука, но е абсолютно приемлив компромис, а редуцирането на фитнеса е значително ! Нося си го в старата чанта от лаптопа заедно с всички кабели ! Моя вече нескромен като продължителност опит показва, че кабинета има много по-голямо значение, естествено един качествен риг се състои от всичките си компоненти ! Комбинацията от SVT410HLF и PF500 e абсолютно задоволителна за мен ! А освен него имам 2 по-малки кабинета с 2х10 и 1х15 неодимови драйвъри, които са под 20 кг всеки, но определено компромисите в тоталния звук на риг-а са по-големи в сравнение с 410HLF. С две думи препоръчвам дребосъка с качествен кабинет ! Успех с техниката и най-вече с музиката Цитирай
bobyr Отговорено Ноември 21, 2012 Отговорено Ноември 21, 2012 А това че не обича 4ома не го разбирам, HLF-a e 4 ома и не съм имал никакви проблеми, дори при доста шумни вечери Цитирай
Yves Отговорено Ноември 22, 2012 Автор Отговорено Ноември 22, 2012 Е такъв отговор чакахме Благодаря за което Това за 4-те ома и аз не съм сигурен какво значи, но моята логика е, че е свързано с вече известния проблем с "умирането". Известен брой хора се оплакват, че като го напъват им светва някаква fault лампа и усилвателя не работи известно време. Това, което се надявам е, че Ампег са взели мерки и новата партида на Томан, която ще е налична след 10-ина дни е ъпдейтната Цитирай
Recommended Posts