Jump to content
Българският форум за музиканти

Slap


Icarus

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Принципно е запазена територия на колегите басисти, ама какво пък.. Имаме струни, имаме пръсти, имаме достатъчно свободно време.. :green: Някой оттук послапва ли си китарката? Последните дни се мъча да направя нещо, но мога да правя кадърно само поп-а, като удрям с палеца не мога да ударя само там където трябва, задирам и другите струни, пък и излизат разни странни хармоници навсякъде :bravo: Единствено става горе долу на свободна шеста :P Има и друго от което се опасявам - поради тънкостта на струните колко нараства шанса да се скъса някоя? :green: Говорете де.. :godbless:

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами като че ли е по-приложимо на 7 струнни китари, защото седмата струна е по-дебела и вади по-хубав звук, този характерния "плякащ" звук. На сайта на Jag Panzer имаше Крис Бродерик как свири едно много яко нещо като използваше именно седмата струна на неговата китара за целта. А и за да удряш и примерно шеста и пета качествено, трябва да си много точен в ударите, защото все пак разстоянието между струните не е такова като на бас китара. :godbless:

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен що се касае за слап китара, човека се казва Scott Mishoe...невероятен тип...намерете записи да чуете. :) В един диск от брой на списание Guitar Techniques има урок от тоя тип направо размазва от слапинг и шрединг :):) :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
За мен що се касае за слап китара, човека се казва Scott Mishoe...невероятен тип...намерете записи да чуете. :D  В един диск от брой на списание Guitar Techniques има урок от тоя тип направо размазва от слапинг и шрединг :)  :)  :hello:

http://www.youtube.com/watch?v=f51JgjBZTI4...=Scott%20Mishoe

 

потресаващо е.....

аклипа под него е на Мишето ШамарЪ :)

 

п.с. к'во прай мишето в щатите?.. студентски бригади????

Редактирано от jFog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хихихи тоя с тая фланелка на Д'дарио и с тва свирене си е направо рекламно лице :D Иначе по темата Тони Макълпайн има една мноо яка песничка с тая техника! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе пошляпвам си китарата от време на време :godbless: ама не ме бива особено много - или само попве или само слапове, двете малко трудно ги комбинирам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами като че ли е по-приложимо на 7 струнни китари, защото седмата струна е по-дебела и вади по-хубав звук, този характерния "плякащ" звук. На сайта на Jag Panzer имаше Крис Бродерик как свири едно много яко нещо като използваше именно седмата струна на неговата китара за целта. А и за да удряш и примерно шеста и пета качествено, трябва да си много точен в ударите, защото все пак разстоянието между струните не е такова като на бас китара. :)

...а така...за седмици много ясно...аз моята по концерти честичко я бъхтя...за петички става много добре като трябва да се изкарат дълги тонове... ама не с палец а с цяла длан...все пак гледам да е с повече чувство отколкото сила че да не се нарани любимата пръчка...нещо като садомазаото в секса...хапане и удари без да се причинява силна болка и трайни последствия...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си намерих едни уроци с аудио "Slap and Pop Techniques for Guitar" и там точно тия пинизи се разнищват...Търсете по П2П...който търси, намира :);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се опитвам да свиря на акустична с удари подобни на слап..казвам подобни защото далеч не всеки слап на бас може да се изпълни на китара...но..некои наблюдения..за да се изпълняват перкусивни техники на китара , специално за акустична струните трябва да са сравнително дебели, т.е 0.11 и нагоре..бронз, за да звучи малко по отворено..поне при мен ударът с палеца се получава на Е между 1 и 6то прагче оттам нататук просто не звучат..друг вариант е удар с палец близо до долното мостче, това вече звучи много готино но обратното движение с показалец не става...и понеже относно перкусивното свирене аз съм голям фен на Тък Андрюс, той често удря струните на акорд с вътрешната страна на показалец , бърз и силен удар..куул е тука че например може да удряте на различни места по грифа и така при един и същ акорд в лява ръка , задействате различни хармоници ако ударите с показалеца на 7 или на 12то прагче...има и един куп още трикове , например заглушени с дясна ръка акорди ..в интерес на истината от фламенкото може лесно да се премине към най различни перкусивни техники, просто начина по който свирят е доста ;) перкусивен и развива много ритмична ръка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.