Icarus Публикувано Юли 9, 2006 Публикувано Юли 9, 2006 (Редактирано) Принципно е запазена територия на колегите басисти, ама какво пък.. Имаме струни, имаме пръсти, имаме достатъчно свободно време.. :green: Някой оттук послапва ли си китарката? Последните дни се мъча да направя нещо, но мога да правя кадърно само поп-а, като удрям с палеца не мога да ударя само там където трябва, задирам и другите струни, пък и излизат разни странни хармоници навсякъде Единствено става горе долу на свободна шеста Има и друго от което се опасявам - поради тънкостта на струните колко нараства шанса да се скъса някоя? :green: Говорете де.. Редактирано Юли 9, 2006 от Icarus Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 (Редактирано) Ами като че ли е по-приложимо на 7 струнни китари, защото седмата струна е по-дебела и вади по-хубав звук, този характерния "плякащ" звук. На сайта на Jag Panzer имаше Крис Бродерик как свири едно много яко нещо като използваше именно седмата струна на неговата китара за целта. А и за да удряш и примерно шеста и пета качествено, трябва да си много точен в ударите, защото все пак разстоянието между струните не е такова като на бас китара. Редактирано Юли 9, 2006 от SomeoneElse Цитирай
Telerig Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 За мен що се касае за слап китара, човека се казва Scott Mishoe...невероятен тип...намерете записи да чуете. В един диск от брой на списание Guitar Techniques има урок от тоя тип направо размазва от слапинг и шрединг :hello: Цитирай
jFog Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 (Редактирано) За мен що се касае за слап китара, човека се казва Scott Mishoe...невероятен тип...намерете записи да чуете. В един диск от брой на списание Guitar Techniques има урок от тоя тип направо размазва от слапинг и шрединг :hello: http://www.youtube.com/watch?v=f51JgjBZTI4...=Scott%20Mishoe потресаващо е..... аклипа под него е на Мишето ШамарЪ п.с. к'во прай мишето в щатите?.. студентски бригади???? Редактирано Юли 9, 2006 от jFog Цитирай
EmchoDT Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Хихихи тоя с тая фланелка на Д'дарио и с тва свирене си е направо рекламно лице Иначе по темата Тони Макълпайн има една мноо яка песничка с тая техника! Цитирай
npace Отговорено Юли 10, 2006 Отговорено Юли 10, 2006 абе пошляпвам си китарата от време на време ама не ме бива особено много - или само попве или само слапове, двете малко трудно ги комбинирам Цитирай
preIbanez Отговорено Юли 10, 2006 Отговорено Юли 10, 2006 Ами като че ли е по-приложимо на 7 струнни китари, защото седмата струна е по-дебела и вади по-хубав звук, този характерния "плякащ" звук. На сайта на Jag Panzer имаше Крис Бродерик как свири едно много яко нещо като използваше именно седмата струна на неговата китара за целта. А и за да удряш и примерно шеста и пета качествено, трябва да си много точен в ударите, защото все пак разстоянието между струните не е такова като на бас китара. ...а така...за седмици много ясно...аз моята по концерти честичко я бъхтя...за петички става много добре като трябва да се изкарат дълги тонове... ама не с палец а с цяла длан...все пак гледам да е с повече чувство отколкото сила че да не се нарани любимата пръчка...нещо като садомазаото в секса...хапане и удари без да се причинява силна болка и трайни последствия... Цитирай
Stone Free Отговорено Юли 10, 2006 Отговорено Юли 10, 2006 Аз си намерих едни уроци с аудио "Slap and Pop Techniques for Guitar" и там точно тия пинизи се разнищват...Търсете по П2П...който търси, намира Цитирай
kirk-hammett Отговорено Юли 10, 2006 Отговорено Юли 10, 2006 (Редактирано) :guitar: :wow: Тоя е е*ати ЕРОДИТА . :guitar: Редактирано Юли 10, 2006 от kirk-hammett Цитирай
PlamenM Отговорено Юли 11, 2006 Отговорено Юли 11, 2006 Аз се опитвам да свиря на акустична с удари подобни на слап..казвам подобни защото далеч не всеки слап на бас може да се изпълни на китара...но..некои наблюдения..за да се изпълняват перкусивни техники на китара , специално за акустична струните трябва да са сравнително дебели, т.е 0.11 и нагоре..бронз, за да звучи малко по отворено..поне при мен ударът с палеца се получава на Е между 1 и 6то прагче оттам нататук просто не звучат..друг вариант е удар с палец близо до долното мостче, това вече звучи много готино но обратното движение с показалец не става...и понеже относно перкусивното свирене аз съм голям фен на Тък Андрюс, той често удря струните на акорд с вътрешната страна на показалец , бърз и силен удар..куул е тука че например може да удряте на различни места по грифа и така при един и същ акорд в лява ръка , задействате различни хармоници ако ударите с показалеца на 7 или на 12то прагче...има и един куп още трикове , например заглушени с дясна ръка акорди ..в интерес на истината от фламенкото може лесно да се премине към най различни перкусивни техники, просто начина по който свирят е доста перкусивен и развива много ритмична ръка... Цитирай
Recommended Posts