metalhammer Публикувано Януари 19, 2005 Публикувано Януари 19, 2005 Някои свирил ли е на такава китара и ако да, да си каже мнението и да поясни за какво става вапрос. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 не знам дали е тва ама гледаи на маикъл анджело speedkills. там свири на някво чудо с 29 прага! Цитирай
pacman Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 (Редактирано) Не тва няма нищо общо с прагчетата. Тва е дължината на мензурата Стандартните Гибсъни са с 24 3/4", Фендерите са с 25 1/2, PRS - 25"... Колкото по-голяма е, толкова повече ще трябва да се 'опъне' струната за да я настроиш, в 'ми' примерно. Т.е. По-дългата мензура позволява струните да се свалят на D,C или дори на B. Ако настроите примерно един Гибсън на B, струните ще са по-хлабави и..няма да можете да свирите общо всето все едно свирите с ластици ESP 27" baritone: Редактирано Януари 19, 2005 от pacman Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 мерси за инфото! имаш биричка от мене Цитирай
pacman Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 мерси за инфото! имаш биричка от мене Хихи йор велкъм! Иначе за бирички ли е- аз не отказвам Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 ми ако имаш път към поморие неаш проблемос :green: Цитирай
bulby Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Ако настроите примерно един Гибсън на B, струните ще са по-хлабави и..няма да можете да свирите общо всето все едно свирите с ластици Не е задължително, особено ако си сложил достатъчно дебели струни и то на подходящо разстояние от грифа. Много дет метъл, кросоувър, метълкор и т.н. групи свирят с китари Gibson в настройки С и В... Цитирай
MDFk Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 (Редактирано) Ако настроите примерно един Гибсън на B, струните ще са по-хлабави и..няма да можете да свирите общо всето все едно свирите с ластици Не е задължително, особено ако си сложил достатъчно дебели струни и то на подходящо разстояние от грифа. Много дет метъл, кросоувър, метълкор и т.н. групи свирят с китари Gibson в настройки С и В... Hе допускаш ли 4е китаристите от тези групи(пове4ето американски вероятно) си правят поръ4кови модели с по дълъг гриф(2те ин4а,като гледаш по ТиВи-то,не се усещат)?имат парите със сигурност.а и да не забравяме 4е бая марки копират Лес Пол,и някои от тях(визирам основно ESP) доколкото знам имат и баритони. А и не мисля 4е на 25,5 или 24,3/4 ,колкото и дебели струни да сложиш,ще издържи едно стегнато и 4исто С или В,може би само .60ки( .13-.60 - Дарон Малакян- СОАД,май до С стига)..Попрвете ме ако греша. Редактирано Януари 22, 2005 от MDFk Цитирай
bulby Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Примерно Mattias "IA" Eklundh от Freak Kitchen сваля 6тата струна до A#, а неговият signature модел на Caparison - Apple Horn, е със 24 3/4 инчова мензура. Цитирай
MDFk Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 аха.. ..но нали знаеш - ръка да види око да пипне трабва ми доказателство :green: - би ли пуснал линка да се убедим вси4ки?и моя пример - същия трик го правят пи4овете от Soil,но те са с 27''ин4овогрифни ESPта. пс.не се заяждам,ако изглежда така,просто не ми се вярва. Цитирай
Recommended Posts