Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет относно лампов амп


viktor.velikov

Recommended Posts

Привет на всички! Обмислям покупка на лампов амп. Общо взето за сега избора ми се свежда до два усилвателя VMB глава и кабинет (не мога да кажа точно модела) -на старо и Bugera V22-ново. Нямам възможност да ги чуя лично и двата (не съм от Софията и не ми се очертава скоро път на там). За сега клоня доста към бугерата, но ще помоля някой ако ги е пипвал/чувал на живо ,и двата ампа, да си каже мнението.Или ако има друго предложение в този ценови класда го сподели. Също така ако някой има каквито и да е семпли на някакъв VMB амп да ми прати семпъл поне да чуя горе долу за какво става въпрос.

Търся си не много силен (~15W) изцяло лампов, който да ми върши работа за репетиции. Като звук харесвам блус/рок/хеви рок/фЪнк/гръндж, не търся някакъв тежък метъл. Групи които харесвам RHCP, HENDRIX, Nirvana, Pearl Jam, Секс пищовите :) и др подобни.

Ако ня някой му се стори безсмислена темата да ме храни на лични (приемам критики :), няма нужда да спамим :)

Благодаря на хората които ще ми дадат съвет предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качеството на VMB усилвателите силно зависи от това какво е имал под ръка Владо Балев в момента. Виждал съм и съм чувал добри и лоши усилватели. Трябва да го пробваш и да прецениш. Бугерата имам хиляди демота и ревюта в youtube, освен това мисля, че се среща по местните магазини. Тези VMB на които съм свирил са били фендерски тип, което аз не харесвам особено, но за твоите предпочитания може да се хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.