Jump to content
Българският форум за музиканти

Почистване


visocki

Recommended Posts

Днес смятам преди да сложа среуните да почистя грифа че сигурно от 15 одини не е пипан .С какво мога да го направя това има ли нещо специялно или да мятам с парцал и вода???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърси в Интернет. Има доста препарати за почистване на гриф, тяло и струни. Препоръчвам Fast Fret на GHS, или продуктите на Fender. Има ги в xxxx, а вероятно и не само там, и цената е доста приемлива. Вода и парцал не е добра идея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Като за начало, щом смяташ, че не е пипан от 15 години, е добре да го почистиш "грубо" с някоя по-твърда кърпа или или нещо което няма да надраска повърността на грифа, за да се махне наслоената мръсотия между прагчетата, особено в самата основа на fret wire-а (как се казва това на български :happy: ), където реално се получава ръбче, защото там пръстите не докосват никога. Ако кърпата не помага може да постържеш малко с някое перце :blink: Сериозно. Ако грифът е лакиран, не трябва да има проблем и да го минеш с влажна гъба с малко препарат за почистване по нея, а след това веднага забърсваш. Моята китара е с нелакиран гриф, също съм я чистил така и до сега проблеми няма. Може да пробваш и с памуче, напоено със спирт - спиртът се изпарява бързо и няма опасност и притеснения от повреда на дървото заради влагата, 15 секунди няма да му се отразят изобщо, при положение че като се свири влагата от пръстите в доста повече. Разбира се, специализираните препарати за тази цел са си най-добре, но те вече са си гъзарийка, може и без тях, по мое мнение :cheers:

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.