Child^in^Time Публикувано Юли 4, 2006 Публикувано Юли 4, 2006 Разрових се уж на дълбоко, но не можах да намеря отговори на тези въпросчета: 1. Какви други освен джъмбо фретс има и каква е разликата между тях, кога се използват и кой са по-добри... абе всичко. 2. Прочетох че като се вземе някакъв дист. (педал) и не се включва директно в пулт- защо? Споменахте че има и такива, който могат. начи аз у нас си свиря или през ПЦ-то или през Вермона Регент 150. Та като взема някакъв ефект как да го връзвам ? и кой дист.-ве стават за директно връзване в пулт (няма пари за други усилватели) ? имаше още нещо ама. :wall: ... кат се сетя ще питам Надявам се че не повтарям някой теми. Цитирай
LOE Отговорено Юли 4, 2006 Отговорено Юли 4, 2006 може да вържеш и дистър към пулт но ще звучи много зле трябва да го минеш през амп симулатор примерно Цитирай
TerminalFrost Отговорено Юли 4, 2006 Отговорено Юли 4, 2006 Разликата между нормалните прагчета, и прагчета тип джъмбо е, че джъмбо са малко по-високи от стадартните, т.е. допринасят за по-лек натиск на пръстите върху грифа, по-малко напрежение, и по-висока скорост при свирене. Джъмбо фретс е евтиния начин да имаш така наречения scalloped fretboard - http://www.geocities.com/bayfender/Cutscall.jpg. Ефекта е почти същият. Доколкото знам, има 3 вида джъмбо прагчета, в зависимост от височината и дебелината им. Цитирай
LOE Отговорено Юли 4, 2006 Отговорено Юли 4, 2006 нормалните прагове да доста кофти за свирене, поне по мое мнение Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 4, 2006 Отговорено Юли 4, 2006 с нормалните прагчета по-лесно се правят слайдове защото са по-ниски, някои китаристи ги предпочитат(Reb Beach например) но с Джъмбо-то се свири по чисто, и много по-удобно, като свикнеш изобщо не ти пречат за слайдовете Аз имам две китари с джъмбо - на Джаксъна ми са оригиналните, а на другата на скоро ги смени съфорумника Пакмен и сложи някви супер-джъмбо май се водят, още по-високи и малко по-широки и ми са по-удобни от на джаксъна Цитирай
Recommended Posts