Jump to content
Българският форум за музиканти

Корг па50 или па500


roskoo

Recommended Posts

Здравейте предстои ми в близката седмица две да си купя клавир.Принципно свиря от 9години на пиано(класика) обаче от 4години свиря и на гайда и сега искам да си взема един клавир на който да мога да свиря народни неща и тем подобни.Учителите ми казаха, че па50 бил идеален за мене защото още не съм бил напреднал толкова с клавирите обаче също ми и казаха че след 5години някъде ще се наложи да се вземе нов защото вече ще са излязли доста по нови и този няма да е толкова добър.Ако взема па500 повече време ли ще мога да изкарам с него,иначе там трилерите бързи и тем подобно ги мога.Дайте ми съвет кое да си взема, което и да избера ще го купувам от официалния сайт на корг!Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми те вече са излезнали по новите какви 5 години да минат.Ако си начинаещ и Pa50 и Pa500 ще ти свършат еднаква работа.Естествено Pa500 малко по напред в технологийте има портаменто, ако не се лъжа, може да му се слагат карти със семпли.А иначе и Pa3x да си купиш до 5 години пак ще искаш да го смениш ако разбира се напреднеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Никакви карти не могат да се слагат нито на единия, нито на другия. Това с картите е на ПА-80.

 

Към автора на темата:

Основната разлика в двата модела е RX технологията, която допринася за по-реалистичен звук. RX звуците имат по-изразена динамика от останалите, но не мисля, че ще загубиш кой-знае-какво, ако предпочетеш по-евтиния модел от двата. Е, при по-скъпия вариант ще имаш тъч-дисплей, но лично аз не мисля, че това е преимущество. Също така той е със слот за SD карта, но и ПА-50 от около 2г. го има този слот.

 

И не на последно място, трябва да знаеш, че нито единия, нито другия модел четат wave (или казано по кръчмарски - "бленди") и ще трябва да боравиш с вградените звуци, като ще имаш възможност да ги моделираш, но не и да добавяш други.

 

Успех с покупката!

Редактирано от Мартин87
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи звънях на музикален център икономов от където единия служител ме препрати към самия господин икономов и го попитох дали могат да се слагат семпли на па500 той ми отговори, че може и също така ако се закупи клавира от тях тя могат да ми сложат всякакви семпли и сетове, обаче говорих с около 4-5 човека и някой не бяха сигурни дали могат да се слагат семпли обаче 2-ма от тях бяха 100% сигурни че не могат да се сложат.Ако може да ми кажете как стои въпроса и за семплите ще съм ви много благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В предния ми пост съм пояснил, че не чете wave, но това не означава, че не би могъл да прочете някакъв Корг-овски формат, например. От тук обаче следва и въпросът за това как ще го направиш този формат. Лично аз не знам как става. А самият Икономов беше тръгнал да ме обвинява, че съм слагал (или съм се опитвал да слагам) разни бленди в бившия ми ПА-500 преди 2-3 години и изрично ми подчерта, че този клавир не може да чете такива неща. А самият клавир тогава го купихме с очевидно фабричен дефект - някои от банките в STS-ите свириха неща, които по принцип ги няма в клавира като звуци. Няколко месец по-късно пък се появи софтурен проблем и клавирът от самосебе си се увеличаваше, както и когато дадеш Fill, той вместо 1 път, го изсвирваше 2 пъти, при което доста объркваше работата. :D

 

Всеки сам си преценява, но фактът, че нито единият, нито другият няма семплер, говори достатъчно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.