roskoo Публикувано Септември 4, 2012 Публикувано Септември 4, 2012 Здравейте предстои ми в близката седмица две да си купя клавир.Принципно свиря от 9години на пиано(класика) обаче от 4години свиря и на гайда и сега искам да си взема един клавир на който да мога да свиря народни неща и тем подобни.Учителите ми казаха, че па50 бил идеален за мене защото още не съм бил напреднал толкова с клавирите обаче също ми и казаха че след 5години някъде ще се наложи да се вземе нов защото вече ще са излязли доста по нови и този няма да е толкова добър.Ако взема па500 повече време ли ще мога да изкарам с него,иначе там трилерите бързи и тем подобно ги мога.Дайте ми съвет кое да си взема, което и да избера ще го купувам от официалния сайт на корг!Мерси предварително! Цитирай
Любослав Илиев Отговорено Септември 6, 2012 Отговорено Септември 6, 2012 Ми те вече са излезнали по новите какви 5 години да минат.Ако си начинаещ и Pa50 и Pa500 ще ти свършат еднаква работа.Естествено Pa500 малко по напред в технологийте има портаменто, ако не се лъжа, може да му се слагат карти със семпли.А иначе и Pa3x да си купиш до 5 години пак ще искаш да го смениш ако разбира се напреднеш. Цитирай
Мартин87 Отговорено Септември 7, 2012 Отговорено Септември 7, 2012 (Редактирано) ^ Никакви карти не могат да се слагат нито на единия, нито на другия. Това с картите е на ПА-80. Към автора на темата: Основната разлика в двата модела е RX технологията, която допринася за по-реалистичен звук. RX звуците имат по-изразена динамика от останалите, но не мисля, че ще загубиш кой-знае-какво, ако предпочетеш по-евтиния модел от двата. Е, при по-скъпия вариант ще имаш тъч-дисплей, но лично аз не мисля, че това е преимущество. Също така той е със слот за SD карта, но и ПА-50 от около 2г. го има този слот. И не на последно място, трябва да знаеш, че нито единия, нито другия модел четат wave (или казано по кръчмарски - "бленди") и ще трябва да боравиш с вградените звуци, като ще имаш възможност да ги моделираш, но не и да добавяш други. Успех с покупката! Редактирано Септември 7, 2012 от Мартин87 Цитирай
roskoo Отговорено Септември 10, 2012 Автор Отговорено Септември 10, 2012 Значи звънях на музикален център икономов от където единия служител ме препрати към самия господин икономов и го попитох дали могат да се слагат семпли на па500 той ми отговори, че може и също така ако се закупи клавира от тях тя могат да ми сложат всякакви семпли и сетове, обаче говорих с около 4-5 човека и някой не бяха сигурни дали могат да се слагат семпли обаче 2-ма от тях бяха 100% сигурни че не могат да се сложат.Ако може да ми кажете как стои въпроса и за семплите ще съм ви много благодарен. Цитирай
Мартин87 Отговорено Септември 12, 2012 Отговорено Септември 12, 2012 В предния ми пост съм пояснил, че не чете wave, но това не означава, че не би могъл да прочете някакъв Корг-овски формат, например. От тук обаче следва и въпросът за това как ще го направиш този формат. Лично аз не знам как става. А самият Икономов беше тръгнал да ме обвинява, че съм слагал (или съм се опитвал да слагам) разни бленди в бившия ми ПА-500 преди 2-3 години и изрично ми подчерта, че този клавир не може да чете такива неща. А самият клавир тогава го купихме с очевидно фабричен дефект - някои от банките в STS-ите свириха неща, които по принцип ги няма в клавира като звуци. Няколко месец по-късно пък се появи софтурен проблем и клавирът от самосебе си се увеличаваше, както и когато дадеш Fill, той вместо 1 път, го изсвирваше 2 пъти, при което доста объркваше работата. Всеки сам си преценява, но фактът, че нито единият, нито другият няма семплер, говори достатъчно. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 Взимаи па 500 много ясно защо и добре дошъл в отбора Цитирай
aleks_stz800 Отговорено Март 18, 2013 Отговорено Март 18, 2013 Вземаи па800 и дерта ти ще свършп Цитирай
Recommended Posts