Coloratura Публикувано Юни 22, 2012 Публикувано Юни 22, 2012 Здравейте! Искам да попитам за някакви упражнения за постигане на т.н. Свирков регистър. Проблемът при мен е следният когато стана сутрин и в частност преди да се разпея достигам ( до си на трета октава и до на четвърта) , но след разпяването тези тоове ги губя и най- високият ми тон е ( сол ; сол# на втора с глас без постановка ). Та ако има някакъв начин да си запазя тезе височини дори и след разпяване , ще съм ви много благодарен ...... Цитирай
V_Lady Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 Ама... ти веднага като станеш ли се разпяваш? Ако да, това е много вредно за гласа. След ставане от сън трябва да минат някъде около два часа, иначче гласът ти няма да изържи в един момент 1 Цитирай
Coloratura Отговорено Юни 25, 2012 Автор Отговорено Юни 25, 2012 Не не се разпявам като стана това се получава след около 1 час след това , но просто тези височини ги губя след като започна да се разпявам и незнам как да ги запазя .... Цитирай
V_Lady Отговорено Юни 27, 2012 Отговорено Юни 27, 2012 Бих искала да помогна, но съм позабравила техниките Докато бях в хор знаех всичк, ама... нека да оставим по-компетентните да кажат, че не искам да изръся някоя глъпост и да говоря наизуст Цитирай
Coloratura Отговорено Юни 30, 2012 Автор Отговорено Юни 30, 2012 Изтеглих си едно клипче от нета и там Вокалиста обясняваше разликата между " Свирков" регидтър( той е продъмжение на главовият регистър) и фалсет. Обясняваше как да се постигне този желан от мен регистър, но вече 2 години се опитвам и не мога като него да си задържа гласа в тази височина, стигам до там с неговия метод обаче веднага трябва да сляза надоло , което ме ядосва , а знам че ги имам тези тонове в гласат си ...... Сигурно има някакава тънкост , която пропускам ..... Цитирай
Infinity Отговорено Юли 21, 2012 Отговорено Юли 21, 2012 (Редактирано) Това са различни постановки. Флажолетният глас излиза леко, без напъване. Недей да се зориш, да не прецакаш нещо. Другият път когато ти излезе, по-добре запомни чувството,начина на изпяване. Недей да се вкопчваш много в теории, не умувай толкова... просто УСЕТИ. Отдай се изцяло на това усещане и ще стане. Редактирано Юли 21, 2012 от Infinity Цитирай
Coloratura Отговорено Юли 25, 2012 Автор Отговорено Юли 25, 2012 На мен ми е ясно горе долу как стават нещата, но проблема е там,че след като се разпея не мога да ги достигна отново , което много ме изнервя Цитирай
SoulSound Отговорено Ноември 5, 2012 Отговорено Ноември 5, 2012 Как върви с пеенето,получиха ли ти се нещата от юли досега? Цитирай
Coloratura Отговорено Декември 7, 2012 Автор Отговорено Декември 7, 2012 За жалост не пак съм на това ниво след разпяване не мога да достигна тези екстремни височини от трета октава, но мисля , че ако ме поеме специалист по оперно пеене ще се получат нещата Цитирай
Recommended Posts