Volcano Публикувано Юни 19, 2012 Share Публикувано Юни 19, 2012 Като го пусна започва да пука и след минута спира.Сменил съм лампите,ни звук ни картина.Очаквам компетентни мнения!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bghack Отговорено Юни 19, 2012 Share Отговорено Юни 19, 2012 (Редактирано) Провери Кондензатора на катода на Крайната Лампа. Също така провери за някоя студена спойка или някой прекъснат кабел. Също така провери Обратната връзка, има възможност и от нея да прави проблеми(имал съм и такъв случай) и най-вече провери нещата около захранването(напрежения, кабели) някоя маса някъде да се е разпоила. Имал съм случаи и просто да има проблем със женския жак на усилвателя за китарата! А най-добре го дай на човек който се знаимава с лампова техника. Ако ти се занимава аз мога да ти помогна, да го поправя, ама не знам дали ти се занимава с куриери да ми го пратиш до Бургас. Иначе мога да поправя Редактирано Юни 19, 2012 от bghack Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Volcano Отговорено Юни 19, 2012 Автор Share Отговорено Юни 19, 2012 В интерес на истината има много тих сигнал (като шепот)след като го усиля докрай.Мисля си че може да е от Power Transformer-a. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Юни 20, 2012 Share Отговорено Юни 20, 2012 В грешна посока се отплесват мислите ти! Остави трафа на мира,не е от него. Потърси кой да го стегне. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Volcano Отговорено Юни 20, 2012 Автор Share Отговорено Юни 20, 2012 Прав си с лампите шега не бива.Пределно ясно ми е че ще е най-добре да го дам на някой,който знае къде и какво да пипне.Просто имам огромно желание да го поправя сам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 20, 2012 Share Отговорено Юни 20, 2012 То ако ставаше само с желание... В твоя град е Пешо Лозев - потърси го за помощ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Volcano Отговорено Юни 21, 2012 Автор Share Отговорено Юни 21, 2012 Благодаря ви за информацията.Усилвателя бе поправен от невежите ми ръце...С това си действие мисля че опровергавам думите по-нагоре ,,То ако ставаше само с желание...`` Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Юни 21, 2012 Share Отговорено Юни 21, 2012 (Редактирано) Тъй като една от идеите на форума е взаимопомощта между членовете му, не би било зле да споделиш как го оправи. Ще помогнеш на някой колега след време, ако се сблъска със същия проблем Редактирано Юни 21, 2012 от jabs Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 21, 2012 Share Отговорено Юни 21, 2012 Ти вероятно си мислиш, че този усилвател има максимум 2 вида повреди и ти вече владееш единия? Ще ти мине. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Volcano Отговорено Юни 21, 2012 Автор Share Отговорено Юни 21, 2012 Повредата не бе голяма.1 разпоена жица и ``изветрял`` кондензатор.И не мисля че владея нещо друго в тая сфера,освен да боравя с поялник.Затова поставих въпроса си тук. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юни 21, 2012 Share Отговорено Юни 21, 2012 Защо са две причините за една повреда? По едно и също време да са станали също е съмнително. Къде се е намирал изветрялият кондензатор? Какво по-точно му е изветряло, че такова определение е прекалено точно. Кой проводник е прекъсналия, за да видим дали съответства на предположението, че е причина за проблемите. Не искам да давам насоки, за да мога да разбера истинското положение и дали наистина причините са именно споменатите. Иначе може всичко да се каже, ако не се докаже че наистина това са причините. А тотото е доста съмнителна игра. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Volcano Отговорено Юни 21, 2012 Автор Share Отговорено Юни 21, 2012 Значи първо погледнах китарния вход,тъй като ми създаваше проблеми от известно време.Разпоена бе една от жиците...Пускам усилвателя-нищо.Послушах един от съветите по-горе и смених кондензатора на крайната лампа.Това е всичко Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юни 21, 2012 Share Отговорено Юни 21, 2012 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Volcano Отговорено Юни 21, 2012 Автор Share Отговорено Юни 21, 2012 Поправка не знаех коя е ``крайната`` лампа,но тъй като усилвателя има 2 избрах онази с кондензатора Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юни 21, 2012 Share Отговорено Юни 21, 2012 Излиза, че в този усилвател има само един кондензатор. Усещаш ли се какви ги твориш? По-добре да спрем до тук, че става голяма излагация. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts