Jump to content
Българският форум за музиканти

Ремонт на стар касетофон


Recommended Posts

Случайно да познавате някой, който се занимава с ремонт на стари касетофони. Имам един, който много искам да възстановя, но нещо не откривам сервизи, а пък и малко се притеснявам да го давам без да е сигурно, че човекът наистина разбира от такъв тип електроника.

 

Касетофонът е Sharp GF 6262. Прекрасен модел от 80-те години................. :)

 

http://www.stereo80s.../bbx.cfm?id=657

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо чудно цената на ремонта да надвиши цената на касетофона в момента . Пък и механиките за тези модели са трудно намираеми .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в същност касетофона си работи, по-скоро има проблем с бутоните, счупен капак на дека (но все още може да се затваря), който предполагам също би могъл да се оправи. Механиката му мисля, че бачка, може само главата му да се смени, защото понякога нагъва лентите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И от главата може да е. Ако е много износена и отместена по азимут подгъва ръба на лентат долу или горе. Вече тия ремонти стават много сложни. Спряха производството на ремъци и гумени фрикциони. Глава ще се намери-имам няколко много добри,новички. Останаха от онова време. Механиката на касетофона е желязна в буквалния смисъл,няма какво да се счупи. Сменят се ремъци и фрикциони,тонролката,вероятно моторчето и то трябва да се смени. И ще стане като нов. Акко искаш,измери ремъка-сгънат да две,измери диаметъра на тонролката и на оста и съпротивлението на главата. Какъв е проблемът с бутоните? зЗа да не пълним темата с излишни приказки,можеш да се обадиш на ЛС,а крайния резултат ще го обявим на края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E ако е чак толкова износена, че е направила канал е възможно , но не би ли нагъвала лентата постоянно ? Той е написал -понякога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е. И аз така си мислех преди години,но се оказа че има разлика,макар и минимална в ширината на някои ленти. Просто лентата не може да се побере в канала и започва да се подгъва. И това не е само при касетите,с ролките е същата работа. Ако каналът на главата се усеща на пипане с пръст-подмяна е просто задължителна! Тук вече не става въпрос за загуба на високите честоти от записа,а за механично увреждане на самата лента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.