vane Публикувано Юни 9, 2012 Публикувано Юни 9, 2012 Случайно да познавате някой, който се занимава с ремонт на стари касетофони. Имам един, който много искам да възстановя, но нещо не откривам сервизи, а пък и малко се притеснявам да го давам без да е сигурно, че човекът наистина разбира от такъв тип електроника. Касетофонът е Sharp GF 6262. Прекрасен модел от 80-те години................. http://www.stereo80s.../bbx.cfm?id=657 Цитирай
bir4o Отговорено Юни 11, 2012 Отговорено Юни 11, 2012 Нищо чудно цената на ремонта да надвиши цената на касетофона в момента . Пък и механиките за тези модели са трудно намираеми . Цитирай
vane Отговорено Юни 12, 2012 Автор Отговорено Юни 12, 2012 Ами в същност касетофона си работи, по-скоро има проблем с бутоните, счупен капак на дека (но все още може да се затваря), който предполагам също би могъл да се оправи. Механиката му мисля, че бачка, може само главата му да се смени, защото понякога нагъва лентите. Цитирай
bir4o Отговорено Юни 12, 2012 Отговорено Юни 12, 2012 Абе мислиш , ама това с нагъването на лентата не е от главата... 2 Цитирай
L.K. Отговорено Юни 14, 2012 Отговорено Юни 14, 2012 1. Проблем с фрикционният механизъм, задвижващ поемащата ролка. 2.. От проблем с тоноста, тонролката или и двете. Цитирай
ditronix Отговорено Юни 15, 2012 Отговорено Юни 15, 2012 И от главата може да е. Ако е много износена и отместена по азимут подгъва ръба на лентат долу или горе. Вече тия ремонти стават много сложни. Спряха производството на ремъци и гумени фрикциони. Глава ще се намери-имам няколко много добри,новички. Останаха от онова време. Механиката на касетофона е желязна в буквалния смисъл,няма какво да се счупи. Сменят се ремъци и фрикциони,тонролката,вероятно моторчето и то трябва да се смени. И ще стане като нов. Акко искаш,измери ремъка-сгънат да две,измери диаметъра на тонролката и на оста и съпротивлението на главата. Какъв е проблемът с бутоните? зЗа да не пълним темата с излишни приказки,можеш да се обадиш на ЛС,а крайния резултат ще го обявим на края. Цитирай
bir4o Отговорено Юни 16, 2012 Отговорено Юни 16, 2012 E ако е чак толкова износена, че е направила канал е възможно , но не би ли нагъвала лентата постоянно ? Той е написал -понякога. Цитирай
ditronix Отговорено Юни 17, 2012 Отговорено Юни 17, 2012 Възможно е. И аз така си мислех преди години,но се оказа че има разлика,макар и минимална в ширината на някои ленти. Просто лентата не може да се побере в канала и започва да се подгъва. И това не е само при касетите,с ролките е същата работа. Ако каналът на главата се усеща на пипане с пръст-подмяна е просто задължителна! Тук вече не става въпрос за загуба на високите честоти от записа,а за механично увреждане на самата лента. Цитирай
Recommended Posts