Kanara27 Публикувано Юни 9, 2012 Публикувано Юни 9, 2012 Преди време имаше на пазара Savarez бяла опаковка но наскоро не съм виждал. Може и струни от друг производител и могат да се купят от България Синът ми ще преминава на пълен размер китара и мисля първият комплект струни да и по-мек за да му е по-комфортно, а в последствие ще премине на нормални. Моля и за препоръка за сравнително добър инструмент до 400лв. За начало ще свири на моята - Пълдин който според мен е доста над Стаговете на пазара, но с времето позагуби от блясъка си, все пак е от зората на демокрацията. "Пипнах" няколко нови кремони но някакси ми се струва че качеството не е еднакво за един и същ модел - на 2 от китарите грифът се беше поизкрвил- при едната стуните бръждяха около 12 прагче, а на другата бяха доста високо. Благодаря предварително. Цитирай
jazzprog Отговорено Юни 11, 2012 Отговорено Юни 11, 2012 stringmail.co.uk Има Savarez - low tension Цитирай
streamer Отговорено Юни 12, 2012 Отговорено Юни 12, 2012 В магазина под Сезама в Стара Загора видях наскоро Цитирай
Kanara27 Отговорено Юни 21, 2012 Автор Отговорено Юни 21, 2012 (Редактирано) Благодаря на всички. За сега взех тези http://www.ebay.co.u...=item564a20c24b Мисля че ще свършат работа като за начало. Днес пристигнаха и ги монтирах на китарата. Като се "разсвирят" ще споделя впечатленията си. Редактирано Юни 21, 2012 от Kanara27 Цитирай
oziato Отговорено Юни 28, 2012 Отговорено Юни 28, 2012 Провери в"камертон" до музикалната академия. Те работят директно с вносителя . Не съм обаче сигурен, че с меки струни е добре. Смисъл -да , може би ще му е по-удобно, но особено при ученическите китари се получава доста неприятно пръщене, освен това, ако свири с нормални струни, по-бързо ще развие мускулатурата на ръцете. При всички случай ме съмнява да свири неща с акава трудност, че струните да са му проблем. И м/у другото, черните струни не са добри- по-бързо заглъхват. Цитирай
Kanara27 Отговорено Юни 30, 2012 Автор Отговорено Юни 30, 2012 Струните които сложих не са черни, и аз се заблудих че са черни, освен това по-меки се оказаха само басовите струни общо взето не са много по-меки от останалите. Като цяло не са тренировачни струни, извадиха много хубав звук, но 4-та за 2 седмици почна да потъмнява- и на опаковката си пише че са концертни. Както и да е ще свири на тях дакато заминат и после ще му сложа нормални по-евтини и ще ги сменям периодично. Но е наболял въпроса за китарата. Мисля че до 2-3 месеца ще трябва да се купува. Мисля да прескочим 7/8 китарите. Дали да е някоя Ямаха като тази http://www.musicworld.bg/bg/c_381/i_30841/YAMAHA_GUITARS_CG122MC.html или кремона в този ценови клас. Говорих с доста хора и според тях Ямахите имат по удобен гриф, а кремоните по хубав и силен тон. Ще съм благодарен тези които притежават въпросните инструменти да си кажат мнението. Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 30, 2012 Отговорено Юни 30, 2012 (Редактирано) Ямахите не са лоши инструменти, зависи какъв клас ще взимате Редактирано Юни 30, 2012 от Георги Тотев Цитирай
Kanara27 Отговорено Юни 30, 2012 Автор Отговорено Юни 30, 2012 Ми няма да е висок клас - бюджетът е ограничен, макар да съм намнение че добрият инструмент е безценен. Цитирай
Recommended Posts