Jump to content
Българският форум за музиканти

Alice In Chains - We Die Young


Daniel_V

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Тази сутрин нещо се поприсетих за едно любимо парче - AiC - We Die Young. Реших, че ще се опитам да наподобя звука с амп симулация (не си падам много по "дигиталните" изпълнения, но ги ползвам за разсвирване когато трябва да е тихо наоколо - като напрамер тази сутрин в 7).

 

Как се започна - реших да опитам да изкарам звука на Джери Кантрел само с Guitar Rig 5. BroVan пресета ми допадна, но опциите ограничават. Седейки и чудейки се какво да правя - спогледах чудния ми Garland който обожавам. Реших да ползвам преампа му и след него да ползвам симулации. Всичко трябваше да се случи на ниво слушалки и/или супер намалени монитори.

 

Long story - short - стигнахме до следната верига:

 

Ibanez S5470 (с DiMarzio) -> VOX BigBad Wah -> Garland 100W Custom Head (Само преамп) -> Tascam FireOne -> Guitar Rig 5 Импулси (справят се добре, ако се пипнат) -> Cubase 5.

 

Използвах бекинг трак който витае из интернет, реално е оригиналния мастър, но без китари.

 

Всичко на всичко - един тейк. Не особено близко до оригиналния звук на Джери, но на кой му пука? Парчето е изсвирено по спомени, така че... не съдете, че някои неща не са "ориджинъл".

 

ВИДЕО

(В кратката пауза в началото има линк към суровото видео. Целта на видеото, освен кавъра, е и да демонстрира светлинния ефект който постигнах сам много лесно и който има желание - да драсне за инфо.)

 

Поздрави!

Данн

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.