Daniel_V Публикувано Април 19, 2012 Share Публикувано Април 19, 2012 Здравейте, колеги. Тази сутрин нещо се поприсетих за едно любимо парче - AiC - We Die Young. Реших, че ще се опитам да наподобя звука с амп симулация (не си падам много по "дигиталните" изпълнения, но ги ползвам за разсвирване когато трябва да е тихо наоколо - като напрамер тази сутрин в 7). Как се започна - реших да опитам да изкарам звука на Джери Кантрел само с Guitar Rig 5. BroVan пресета ми допадна, но опциите ограничават. Седейки и чудейки се какво да правя - спогледах чудния ми Garland който обожавам. Реших да ползвам преампа му и след него да ползвам симулации. Всичко трябваше да се случи на ниво слушалки и/или супер намалени монитори. Long story - short - стигнахме до следната верига: Ibanez S5470 (с DiMarzio) -> VOX BigBad Wah -> Garland 100W Custom Head (Само преамп) -> Tascam FireOne -> Guitar Rig 5 Импулси (справят се добре, ако се пипнат) -> Cubase 5. Използвах бекинг трак който витае из интернет, реално е оригиналния мастър, но без китари. Всичко на всичко - един тейк. Не особено близко до оригиналния звук на Джери, но на кой му пука? Парчето е изсвирено по спомени, така че... не съдете, че някои неща не са "ориджинъл". ВИДЕО (В кратката пауза в началото има линк към суровото видео. Целта на видеото, освен кавъра, е и да демонстрира светлинния ефект който постигнах сам много лесно и който има желание - да драсне за инфо.) Поздрави! Данн 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts