Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте на всички!

Утре, 16ти април е Международният ден на гласа.

Тази година мотото му е "Your voice counts!" - в пряк и преносен смисъл :).

В тази връзка искам първо да поздравя всички, които използвате гласа си - кой за пеене, кой да се кара на някого, кой да чете приказки на детето си :). Бъдете здрави, грижете се за гласа си и го използвайте, за да не останете нечути (пак в пряк и преносен смисъл).

И понеже и във вокалния раздел, както и в другите има хора, които или се срамуват да идат на педагог, или мислят, че ще им излезе много скъпо и т.н. (да не изброявам причините да не се ходи на уроци по музика), а имат желание да научат повече за гласа си и най-вече смятат да прилагат това, което могат да научат с мен, предлагам една оферта за периода от 16ти май до 16ти юни: 45минутен урок по скайп за £7.

Офертата включва безплатна консултация, в рамките на 15 минути.

Изпявате по скайп песен, която добре знаете или ми пращате запис.

След като го чуя бсъждаме какво искате да постигнете и какво се получава реално, кои са причините.

След което, ако желаете, можем да съгласуваме дата и час удобни за двама ни.

Плащането става по пейпал (издавам британска фактура за тези, които се интересуват).

Хора, с които съм работила вече няма проблем да плащат и след урока, или да се уговорим за блок от няколко урока.

Самият урок:

Разпяваме се, обяснявам основни положения за гласовия апарат и някои специфичности на избрания стил, или нещо характерно във Вашия глас или навици, което Ви пречи. Най-вероятно ще започнем разучаването на подходяща песен- в повечето случаи с нотен текст, а не с аудио файл на оригинала, в която да работим по контрола върху дишането и опората, характера на атаката и резонанса, и фразирането.

Не е препоръчително да се очакват чудеса след първия урок :) Досега обаче не съм имала ученик, който след първия урок да не е наясно върху какво, как и защо ще работим, да не е видял реалното приложение на всяко упражнение, което съм дала и да не е чул разликата в това, което изпява, когато успее да приложи новата техника.

За съжаление в повечето случаи става дума за заместване на един навик с друг, а това иска време и постоянство, така че от един път едва ли ще стане.

Пожелавам ви вдъхновение и вокално дълголетие.

Поздрави,

Вяра

Редактирано от Viara Ivanova