Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Отиди в магазина на "Динакорд" който се намира в Гара Искър, и там на място изпробвай тази китара,дали ще ти хареса,тогава мненията които ще ти дадат колегите свирили с такава китара ще ти бъдат от по голяма полза, а и въпросите ще ти бъдат по точни. Иначе рискуваш да се оплетеш в мненията които ще получиш. :ok:

Отговорено

Както каза колегата по-горе, иди на място да я пробваш, но все пак ще си изкажа мнението.

Oт известно време си мислих да си закупя електрическа китара, затова отидох в Dynаcord-a в Бургас да видя какво предлагат. Първата китара, която ми дадоха да пробвам, бе именно този модел, само че в друг цвят и честно казано всички останали китари, които изпробвах в този ценови диапазон (още един Корт, но по-евтин, един Ibanez, BCRich и Stagg) не можаха да стъпят и на малкият и пръст както откъм звучене, така и откъм визия и най-вече - удобство. Ако не друго, поне гарантирам, че има голям шанс грифът да ти е удобен, тъй като освен мен и други музиканти са я пробвали и са го заявявали (включително и един приятел, който избягва да свири на китари с тремоло и въпреки това се влюби в тази :P). Звукът е на ниво,особено високите тонове, тремолото е прилично и дори без сложени нътове не се разстройва бързо. Като цяло според мен за своите 550 лева може да предложи много, но разбира се е препоръчително да се изпробва на място. Лично аз обаче съм много доволен, че си я закупих и само видът и ме изпълва с желание за свирене, което си е също бая голям фактор. ^^

Надявам се да съм бил от полза и ти пожелавам успех в избора на нова китара! :)

Отговорено

Вярвам, че за тези пари ще останеш доволен. Аз бях с малко резерви, когато вземах моята (X-6 VPR), заради многото неща, които прочетох за електрониката на кортовете. И все пак най-ме притесняваше да не се окаже, че флойда разтройва постоянно, но сега правя по 3-4 часа репетиции(ползвам го постоянно), прибирам си я в кейса и общо взето не се разстройва грам. Както отбеляза turbo_4i4ka вида й също е доста способен да те стимулира да се упражняваш!

Поздрави и сподели какъв избор си направил!

Отговорено

Благодаря много за информацията, това ще е китарата :) , сега остава да продам моята или да намеря бартер за x11