muzikanta_mari Публикувано Януари 29, 2012 Публикувано Януари 29, 2012 Здравейте, ситуацията е следната. Един приятел има комплект "Alesis dm6" и иска да използва модула "yamaha dtxpress4", но се появява проблем в отварянето и затварянето на фуса. Явно е някаква несъвместимост, но не можем да стигнем до извод в какво точно е проблема - настройки на модула, кабели, падове, педал?? Много ще съм благодарен ако ми дадете някакво решение на проблема, защото саунда на yamaha-та е убийствен и си заслужава. Поздрави, Марио ПП: Извинявам се ако имам грешки в drum терминологията. Цитирай
misterj Отговорено Януари 29, 2012 Отговорено Януари 29, 2012 Настройките са. Ямаха обикновено имат "обратни" на Роланд и т.н. поляритет на педала. Предполагам това имаш впредвид като проблем при отваряне-затваряне на фуса? Цитирай
evans Отговорено Януари 29, 2012 Отговорено Януари 29, 2012 Никога не съм имал ел.барабани,но по пътя на логиката се досещам защо става така.Проблема е, че модула на ямаха не е направен да става за падове на алесис. Това е нормално, просто политика на фирмата.По този начин те карат освен модул да си купиш и падове ямаха, а не да използваш конкурентни фирми. Цитирай
muzikanta_mari Отговорено Януари 29, 2012 Автор Отговорено Януари 29, 2012 (Редактирано) Настройките са. Ямаха обикновено имат "обратни" на Роланд и т.н. поляритет на педала. Предполагам това имаш впредвид като проблем при отваряне-затваряне на фуса? Не точно....педала в случая въобще не функционира (на него няма и копченце за поляритет). А evans сигурно е прав. И аз съм на това мнение, но все пак може и да има оправия Редактирано Януари 29, 2012 от muzikanta_mari Цитирай
misterj Отговорено Януари 29, 2012 Отговорено Януари 29, 2012 Интересно тогава защо другите падове работят с модула. Както и да е. Цитирай
muzikanta_mari Отговорено Януари 29, 2012 Автор Отговорено Януари 29, 2012 Да всичко друго си работи, даже и динамика си има, само в Hi-hat control-а е проблема. (пада за фус също работи, но само с един семпъл - open hi-hat, който би трябвало да се променя при натискане на педала). Цитирай
misterj Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Аз точно това ти писах в първото си мнение. Влез в менютата на модула и виж +, - на педала. Другото за несъвместимост на модули и падове е глупост. Цитирай
Recommended Posts