Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Откъде да си взема прав фрезер с 6mm стебло и също с 6mm глава?

Демек, прав отвсекъде.

Представлява нещо такова:

frezer0fp.jpg

Престърган свредел за дрелка дали ще ми свърши същата работа или ще оръфва?

Трябва ми и вдлъбнат фрезер за окантване, който да прави профил с диаметър пак 6mm.

Изглежда така:

routerbitconvex9bc.jpg

И въобще: някъде продават ли по-непопулярни размери фрезери отделно (не в комплект)?

Отговорено (Редактирано)

В магазините на ТЕКА ще намериш доста фрезери мисля че точно такъв имат само се колебая дали стеблото не беше за 8 мм.

МАГАЗИН

гр. София, жк. "Гоце Делчев", бл. 256А (с/у Южен парк, откъм ул. "Луй Айер")

Tел: 0888 412 967

НОВ МАГАЗИН

гр. София, жк. "Люлин", бул. "Панчо Владигеров" No.1 (Мебелна къща "Люлин")

Tел: 925 21 22

СКЛАД В ПЛОВДИВ

Ул. “Рогошко шосе” No.6, 4000 Пловдив (в двора на Завод "Напредък")

Тел: (032) 953 926

Факс: (032) 953 926

Е-mail: teka@plovdiv.techno-link.com

СКЛАД В РУСЕ

бул. “Липник” No. 28 (в сградата на ТПКИ “Прогрес”)

Tел: (082) 489 160

Факс: (082) 489 129

E-mail: tekars@mbox.digsys.bg

Редактирано от Bay Van
Отговорено

Mерси, ще потърся като дойда в София.

Важно беше да знам, че има магазини, дето ги продават отделно от комплекта.

Междудругото, вече счупих два фрезера - откъртват им с еножчетата, явно с аменте.

Друга възможност е да съм ги въртял на твърде ниски за обработвания материал обороти. :think:

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Отговорено
Междудругото, вече счупих два фрезера - откъртват им с еножчетата, явно с аменте.

Друга възможност е да съм ги въртял на твърде ниски за обработвания материал обороти. :think:

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

На мен не ми се е случвало чак да се откъртват, но при един от фрезерите се отчупи малка част от ножа. Явно се случва при резки натоварвания - затова фрезера трябва да се доближава плавно към дървото; като се има предвид, че е китайски, и че съм дълбал доста твърди дървета (като абанос) с него, не се изненадвам особено.

Отговорено

Аз със мойта фреза успях да счупя най-тънкото острие наполовина. Чак като видях тоест не видях как изхвърча парчето (за мое щастие от другата страна) се замислих че може да не е оферта да се гледа от 5 см. :)

Отговорено
От битака в Търново. :)

Не съществува от 2 години - построиха жилища на новобогаташи отгоре му. :)

Има само една малка покрита част, която си е истински битак, демек, продават само употребявана стока и не искам да купувам стари боклуци.

Счупих ножчетата на два фрезера - един голям (16 мм) и един малък (6мм).

Ножчетата се счупиха/откъртиха през средата.

Нещо такова се получи и при двете (режещите ножчета са в червено):

breakage3ap.jpg

Мисля, че по-големия фрезер, който е с две ножчета (като този на снимката) може все още да се ползва, защото цялото ножче ще обира.

Но по-малкия е само с едно ножче на главата и е бракуван за вечни времена.

Предполагам, че счупванията идват от бавни обороти, защото ползвах малкия вместо свредел за дрелка за пробиването на един шперплат и той се откърти от бавните обороти на дрелката (около 900 об/мин)

Големият беше пускан през оберфрезата на 30 000 оборота, но сигурно съм го тръкнал в страната на детайла по време на изключване, демек когато фрезата спира и постепено си сваля оборотите.

Друг вариант е да съм му подал твърде много маса за отнемане.

Я кажете вие по колко подавате?

Дялкате ли отвори за адаптери направо с фрезера или първо с дрелката надупчвате и после само "почиствате" останалите неравности с оберфрезата?

Отговорено

Първо с дрелката ;)

А и напоследък използвам фреза малко по-рядко - в някои от случаите се получават не по-лоши резултати с едно добро и добре заточено длето, веднъж щом се научиш как да го използваш... ;)

А за приспособеното свредло за дрелка- според мен няма да се получи (пробвах ;) )- двата инструмента са предназначени за различни обороти, различна 'посока' на рязане, самите остриета съответно са конструирани по различен начин...