iron4o Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 Здравейте, Нов съм във форума, така че се надявам че пускам темата в правилният раздел. Въпроса е следният: Имам електронни барабани, които като шум са много тихи, но въпрозиведените от тях вибрации(най-вече тези от кардана) се чуват при комшиите под мен. Как да намаля до минимум вибрациите, за да може комшиите под мен да не "тропат по парното". Живея в панелка със под от дървен паркет на последният етаж. Пробвах под барабаните да сложа 2 килима сгънати на 4-така се получи един солиден пласт от около 6-7 cm, но пак се чуват вибрациите. Попитах познат ми предложи да сложа дървено пале под барабаните... Моля споделете идеи подходящи за домашни условия. Благодаря предварително. Цитирай
cri64an23 Отговорено Януари 17, 2012 Отговорено Януари 17, 2012 Преди време в форума бях чел, някой беше си направил импровизирано въздушно окачване. Идеята доколкото си спомням беше 2 плоскости с достатъчна големина да съберат теб и барабаните с симетрично направени дупки (колко не знам) с диаметър малко по малък от на тенис топка. Слагаш едната плоскост топките в дупките (доколкото си спомням той беше използвал 30 топки) другата плоскост и си готов. не съм пробвал но ми звучи логично и надеждно макар че не е и особено евтино. Друго което вече аз съм правил (и аз живея в панелка) е че увих около касата опаковъчни найлони (тези дет децата и аз си играем да ги пукаме) и самата каса е върху дебел килим и отдолу стиропор (беше останал от една изолация, нищо по-специално). Засега няма оплаквания, дори питах дали преча и казаха че не се чува но все пак става въпрос за мазе и не съм сигурен дали не е различно. Поздрави! Цитирай
Belgarad Отговорено Януари 17, 2012 Отговорено Януари 17, 2012 Едва ли искаш да си направиш подиум от пале и шперплат в стаята. Въпреки, че така има известен ефект. В нашата репетиционна барабаните са на такъв подиум. Вибрациите се предават по твърди предмети (бетонни стени), меките (гума) поглъщат вибрациите. Пробвай, с някакъв вид гумена подложка. Нещо от типа на подовите настилки във фитнес залите. Цитирай
iron4o Отговорено Януари 17, 2012 Автор Отговорено Януари 17, 2012 Хмм като каза гума.. Един приятел туко що ми каза меки неща-вата,гумени подложки дюшек... Имам един стар дюшек...дали да не го сложа под тях, като върху него сложа един по твърд килим. Цитирай
Recommended Posts